Ciekawe jak by taki test wypadł z zaciskami 4 tłokowymi brembo, ale z autopsji mogę powiedzieć, że zejdzie poniżej 40M.
Znowu TT znowu Cabriolet
hmm testy w GT związane z tym TT bym olał.. testowali kiedyć fmic forga, dp jakiejś firmy i soft, na k04 wypluło im 430NM co jest totalną bzdurą jak wiemy , dla mnie to tam bzdury wypisują , Mam te numery i moge zeskanować jak chcecie.
No niestety komercyjne gazety nigdy nie będą obiektywne, kto da więcej tego górą, też mi jakoś wierzyć sie nie chce że EBC lepsze od Taroxa, no ale wiadomo EBC Forge pochodzą z tego samego kraju, funty się posypały i są górą
Znowu TT znowu Cabriolet
Test jakby potwierdza to co napisałem w 2-gim poście tego tematu . W TT są już dobre seryjne hamulce i zostając przy seryjnej średnicy tarczy i seryjnych zaciskach można oczekiwać niewielkiej poprawy .
Szkoda że nie zrobili testu z innymi zaciskami i średnicami tarcz bo to by było na pewno ciekawe porównanie ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Dawno na ten temat nie rozmawialiście
Jakie klocki byście polecili na tył?
założyłem ATE i wszystko jest gitara
a tarcze ate teraz to chyba straszna lipa? ja kupiłem swoje na przód jakiś czas temu to jeszcze się nie pogięły pomimo bardzo mocnych przegrzań ( nie raz widziałem tęcze na nich) ale słyszałem że potem jakość bardzo się pogorszyła i często się gięły. A drogie Arttur takie kloce są ?
Wlasnie ostatnio zmienilem tarcze z tyłu z klcuchami, kocki wziąłem Ferodo, tarcze Brembo... tarcze mi juz przyrdzewiały tam gdzie łączą się z felgą i wygladaja paskudnie... po 2 tygodniach. Que pasa? Myslalem ze są jakos zabezpieczone, a tu nic!
ATE zabezpieczają... całe są pokryte taką srebrną jakby farbą.
Zazwyczaj w zakładach pryskają takim żółtym środkiem przeciw rdzewieniu czy coś w tym stylu...
Albo pojawiły się chińskie podróby
Co do cen to poszukaj sam bo pewnie u mnie są inne
Jak Cię to drażni ( mnie by drażniło ) to poszukaj farby do malowania bezpośrednio na rdzę , farby takie wiążą się z rdzą jednocześnie zatrzymując proces korozji .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
pytanie mam o płynie hamulcowym, Zostało mi 0.5 litra płynu ATE blueracing, problem w tym że ta bańka leży u mnie już z półtora roku , ale tylko raz odkręcana, nalany płyn a to co zostało już jest nie odkręcane aby świeże powietrze z kolejną porcją wilgoci nie wpadało, czy nadaje się jeszcze czy już nie bardzo?
Popiskują mi hamulce jak dojeżdżam do skrzyżowania
Klocki się już raczej powoli kończą - na razie mam wszystko seryjne, czy kupić jakieś lepsze klocki czy od razu z tarczami? Co radzicie?
Ostatnio edytowane przez lelu666 ; 26-07-2012 o 01:09