dziś po trzech tygodniach odpaliłem TeTkę i coś mnie zaniepokoiło ;/ umyłem auto i chciałem zrobić jazdę próbną i zaczęło mi dymić z nawiewów ;/ dokładnie parą wodną i wszystko paruje co to może być ??
dziś po trzech tygodniach odpaliłem TeTkę i coś mnie zaniepokoiło ;/ umyłem auto i chciałem zrobić jazdę próbną i zaczęło mi dymić z nawiewów ;/ dokładnie parą wodną i wszystko paruje co to może być ??
a sprawdzales na obiegu powietrza zamknietym i otwartym ?? czy to samo sie dzieje
...jak Pisales stalo chwilke zima myjnia ...itd
Ostatnio edytowane przez Jambolek ; 25-02-2012 o 19:02
I TT
nie tego nie próbowałem ...
moze po takim czasie woda Ci sie skondensowala gdzies ....autko stalo a teraz po odpaleniu silnika moze wlasnie kanalami wentylacyjnymi uchodzi .....
I TT
Filt w klime zawilgnięty. Obadaj go.
a jak mogę sie do niego dostać?? a może niech nawiew pochodzi to sam się osuszy czy to zły pomysł
??
Podnosisz maskę. Ściągasz uszczelkę która jest przy szybie i dociska ją maska. Po stronie pasażera podnosisz plastik podszybia i tam jest filtr.
jesl jest tak jak ICE pisze to okna opusc klime zalacz niech przedmucha ... i zobaczymy czy nadal bedziesz miale parowanie
I TT
ok to schodzę do auta trzymać kciuki
no i filtr suchy wszystko pięknie czy zamknięty czy nie jakoś ciągle dupowato ale chyba im dłużej tym lepiej się robiło... macie jakieś jeszcze pomysły??
Podnies maske i niech pochodzi motor wszystko przez filtr idzie .... wiec skoro on ok to cos tam w srodku moze przymarzlo i jedynym ujsciem byly kanaly wentylacyjne .... no ale to po chwili powinno juz ustapic
I TT
Włącz odlodzenie przedniej szyby a wtedy układ pracuje z włączoną klimą osuszając jednocześnie powietrze .
Myślę że nie ma powodów do paniki i przy normalnym użytkowaniu auta problem zniknie
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden