Witam mam problem z Haldex wyświetla mi uszkodzenie mechaniczne sprzęgła czy to morze być ta pompka??Bo jak tak to będę się brał za rozbieranie tylko nie wiem czy jest sens jak wyświetla uszkodzenie sprzęgła
Witam mam problem z Haldex wyświetla mi uszkodzenie mechaniczne sprzęgła czy to morze być ta pompka??Bo jak tak to będę się brał za rozbieranie tylko nie wiem czy jest sens jak wyświetla uszkodzenie sprzęgła
jaki błąd wyświetla i jakie są objawy? wymieniałeś olej i filtr w haldexie?
nie ma wcale tylnego napędu wyświetla mi w program błąd mechaniczny sprzęgła w haldexie jeszcze nic nie ruszałem z olejem i filtrem ale jutro podepnę innym sprzętem morze coś innego pokarze a czy pomorze wymiana filtra i oleju??
JAK DAWNO NIE WYMIENIALES ,TO MOZE POMOC,BO MOZE BYC STARY OLEJ,ALBO JEGO ZBYT NISKI POZIOM.Jak nie to cza szukac dalej ,mi przy padnietej pompie nie pokazalo zadnego bledu ,ba nawet przy wyjetej.POZDRAWIAM
Spoko jutro wymienię olej i się odezwę co i jak ja kopiłem samochód jakieś 8 miesięcy temu i wtedy niby działał
No to wymien olej ,bo to zazwyczaj jest zapominane,zobaczysz ile starego oleju bylo.
Wymiana oleju nie pomogła i filtra a błąd wyświetla 1155 usterka mechaniczna sprzęgła w haldex czy to ta pompka ??
A gdzie kupić taką pompkę oprócz serwisu ??
Jak ktoś ma jej nr.z etki to bym sprawdził ile kosztuje w serwisie niemieckim
w ASO około 1600zł, lepiej polować na używaną. Jeśli nie jesteś pewien czy to pompa to kup cały używany komplet - haldex+sterownik+pompa+dyfer za 900zł.
Jeśli ci zależy na nowej to poczytaj dokładnie forum, można kupić od Volvo lub Skody bo są tańsze. W takim przypadku wymieniasz silniczek pompy, bo sama pompa jest odrobinę inna.
No to kupie cały używany i tyle chodziarz stary zostanie na części hehe
Jak coś mi nie będzie pasować to napisze
Dzięki za pomoc pozdrawiam
Witam czy będzie pasował dyfer haldex z audi s3 2001rok oznaczenie 8l do audi tt 2001rok 8n bo nie wiem czy kupywac ??
Maro87_88 Padl ci sterownik czy caly dyfer + haldex ? Dyfer + haldex bedzie pasowac z tej S3ki.
Witam padła pompka haldexa ale wymieniłem cały dyfer a tamten naprawiłem i mam na zapas i znowu jest quattro
gratulujemy i witam w klubie Q