Właśnie dokonałem opłaty za fakturkę kalendarza.
Jak tam Arttur, dotarła paczka?
Jeszcze nie
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Jeżeli ktoś chce sobie wydrukować jeszcze Kalendarz 2012 to udostępniam projekt w Corelu (taki co już można przesłać do drukarni).
Jest to spakowany projekt do dwóch plików ZIP. Należy je rozpakować by uzyskać cały kalendarz. Musiałem go podzielić ponieważ na SkyDrive'a nie mogę wrzucić więcej niż 100MB w jednym pliku.
Pobierz projekt Kalendarz 2012
Ostatnio edytowane przez Blerx ; 10-01-2012 o 12:49
Bardzo dziękuję
Do mnie właśnie doszły kalendarze
Bardzo solidnie zapakowane bez uszczerbku przetrwały przeprawę przez ocean , dzięki
Jeśli chodzi o jakość to zdecydowanie na +
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Również dziękuję. A jeżeli chodzi o współpracę z firmą drukarską, która wykonała dla nas kalendarze - chodzi o firmę Grafprint to ja im serdecznie dziękuję za współpracę i ewentualne interesy na rok 2013. Nikt nie chciałby być oszukany na koszt prawie 100,- by potem wykładać z własnej kieszeni.
minusy:
- słaby kontakt
- niesprecyzowane ceny przesyłek (oszukiwanie na VAT'ie)
- brak jakiejkolwiek elastyczności do klienta
Jak będziemy coś robić za rok, jak będą chętni to poważnie trzeba się zastanowić nad inną drukarnią albo inaczej gadać z Grafprintem.
A do czego odnisłeś się czyżbyś miał jakieś straty związane z nimi?? inną sprawą jest że w dzisiejszych czasach drukarnie nie narzekają na brak klienta, a zapewne gdybyśmy zamawiali ich setki lub tysiące gwarantuje ci że całowali by cię w rękę, dla kilku sztuk lekceważą klienta, takie czasy
Znowu TT znowu Cabriolet
...Wlasnie doliczono ekstra cos ?? Mamy Ci jeszcze doplacic - bo jak tak to mow smialo niedosc ze Odwaliles kawal dobrej roboty to jeszcze musiales dokladac do tego ...
I TT
No właśnie, napisz o co chodzi.
Jest tak dużo drukarni w Polsce, że można spokojnie podziękować im i znaleźć taką, której będzie zależało nawet na tych 10 czy 20-stu kalendarzach i będą ludzko podchodzili do klienta. No inna sprawa to z tymi cenami wysyłek, nie chcieli podać od razu wszystkiego, tylko dopiero po pierwszej wpłacie. Niestety wiele firm traci kupę kasy przez jakiegoś buraka obsługującego klientów, a dobry kontakt i obsługa to podstawa. Szkoda, że nie wszyscy właściciele firm o tym wiedzą.
W piątek szukałem kogoś, kto na szybko zrobi mi zdjęcia. Znalazłem kilka osiedlowych, były niby tańsze, ale szybko podziękowałem za współpracę. Wybrałem w centrum miasta miłą panią z dobrym podejściem, uśmiechającą się, wszystko dobrze określone co i jak. No i jestem zadowolony, z chęcią tam wrócę i polecę. Zresztą podobnie jest ze sklepami spożywczymi, czemu malutkie osiedlowe się jeszcze trzymają? Właśnie głównie przez miłą obsługę, w innym wypadku klienci wolą przejść się te 500 metrów dalej.
Absolutnie nic mi nie dopłacajcie bo to nie Wasza wina.
Drukarnia za druk kalendarzy podała mi cenę brutto za którą elegancko zrobiliśmy składkę.
Problem zaczął się kiedy kilkukrotnie dowiadywałem się o cenę poszczególnych przesyłek. Brak kontaktu, a jak już oddzwonili to miła Pani poinformowała mnie, że mają umowę z kurierem i cena przesyłki do każdej osoby będzie kosztować 20zł. Dopiero po otrzymaniu faktury dowiedziałem się, że była to cena netto. czyli w prostym przeliczeniu 11xVAT kosztu przesyłki. Np. dla Arttura to podali mi cenę jak się okazuje brutto.
Nie widzi mi się z nimi dalsza współpraca mimo dobrze wykonanych kalendarzy.
A tym bardziej nie Twoja ... Jakos sie wyrownamy cos wymysle Kolego
I TT