To już lepiej nie sprzedawać jak wszystko zrobisz
Katalizator nie ma związku, ale chłodnica już szybciej. Chociaż nie ma sensu zmieniać chłodnicy, by obniżyć temp o te 4 st. i sprawdzić czy była zapchana Może po prostu układ był źle odpowietrzony?
To już lepiej nie sprzedawać jak wszystko zrobisz
Katalizator nie ma związku, ale chłodnica już szybciej. Chociaż nie ma sensu zmieniać chłodnicy, by obniżyć temp o te 4 st. i sprawdzić czy była zapchana Może po prostu układ był źle odpowietrzony?
Sa chyba 2 rodzaje termostatow, do 1.8t ktory jest do ok 96st i chyba do 3.2 do 102st
Układ był odpowietrzany, wiec nie wiem co to moze być. Narazie sie wstrzymam z chlodnica, zrobię zegary i zobaczymy wtedy jak klimatronik będzie pokazywał. Jak sie uda zlicytowac w pn. To do końca przyszłego tyg. je zrobię...
Ostatnio edytowane przez michu ; 04-01-2012 o 14:04
Małe OT: Tak tylko podpowiem, że jak kupujesz inne zegary, to nie wystarczy samo przełożenie. Chyba lepiej spróbować naprawić obecne.
a co jeszcze, bo wlasnie kupilem zegary na ebayu, czekam na przesylke, ale dopiero w przyszlym tygodniu.
te co kupilem sa dobre ale z tt '03 z tym samym immo. i z tym samym silnikiem co ja...
auto zrobione okazalo sie ze chlodnica byla zakamieniona i nie byla drozna, wiec sie grzala, wymienilem na nowa no i wszystko dziala.... temperatura trzyma 90* i nie rosnie ani stopnia wiecej!
END OF STORY
pozdro i dzieki za pomoc
odkopuję. Jak sprawdzić w Vagu wentylatory? Wydaje mnie się że lewy(od strony kierowcy) nie włącza się w ogóle. Mam Vag-com 419, niby zarejestrowany ale jak wchodze w 01 Silnik, i test to wyskakuje że mam zablokową wersję.
A ja mam pytanie co sądzicie gdy po jeździe gdy silnik jest gorący, temperatura otoczenia również, po zgaszeniu auta wentylator nie pracuje..., a moim zdaniem powinien jeszcze jakiś czas chodzić.
Co jest walnięte?
No i pewnie sprawa, która się łączy z tym co napisałem wyżej, przy wyłączonej klimatyzacji wskazówka temperatury wędruje na postoju w kierunku 120 (licznikowy odczyt) stopni i dopiero gdy włączy się wiatrak spada do 90.
Przy włączonej klimie gdy wiatraki chodzą non stop oczywiście problemu nie ma...
Co to może być?