Artur czy wszystkie prace wykonujesz sam, czy masz tam jakieś ręce do pomocy?
Artur czy wszystkie prace wykonujesz sam, czy masz tam jakieś ręce do pomocy?
Znowu TT znowu Cabriolet
do mojej jazni to najbardziej te foty przemawiaja......wszystkie bebechy na wieszku....serce u kardiochirurgow....,nie ma co to juz zupelnie inny poziom wtajemniczenia...czy raczej natchnienia.Wyglada to troche jak sen chlopca o aucie doskonalym....Wiesz czego chcesz i co jeszcze wazniejsze...wiesz jak to osiagnac...a to zawsze budzi szacunek,jesli Ci czegos zyczyc...to chyba tylko troche szczescia na szosie....
Arttur jak pojawisz się tym autem na zlocie gdzieś w Polsce to tak sobie myślę, że wszyscy posiadacze swoich tetetek przynajmnej raz powinni przybyć i zobaczyć Twoje auto jak muzułmanie przybywają do Mekki Chciałbym je kiedyś zobaczyćPowodzenia w projekcie.
poprzedni setup mega czysty i poukładany pod maską. zakładam że nowy będzie również podobnie się prezentować
frukty renomowanych producentów, wszystkie szczegóły przemyślane - nic innego tylko pozazdrościć. jeśli kiedyś zdecyduję się na modyfikacje auta to tylko pod warunkiem, że będę mógł zastosować podobne podejście (zero drutowania i kompleksowa przebudowa auta, tj. silnik, zawiecha, wydech, przenisienie napędu, hamulce, etc.)
Po kolei odpowiem najpierw na wasze pytania
Jeśli chodzi o planowaną moc to myślę o wysokim 5XX lub niskim 6XX , trudno dokładnie przewidzieć ile wyjdzie bo jak do tej pory nie ma jeszcze tej turbiny w 1.8T . Z papierów wnioskując ma potencjał na to co planuję uzyskać .
Wszystko jak na razie robię sam bez niczyjej pomocy oczywiście nie licząc pomocy laptopa i Bentley Manual
Blok silnika jedynie będzie poskładany przez firmę , resztę planuje robić sam .
mike77 , marini , xen - dziękuje za miłe słowo i wasze opinie .
Fotki z postępu przy pracach
Wszystko z foty poniżej zainstalowane
Mocowanie przy maglownicy
Sanki , wahacze , drążek stabilizujący przed operacją .
Wahacze , PowerFlex nie poddał się bez walki ..
Czas na nowe graty
Niebieski Haldex
Już na miejscu , dodatkowo wymieniony płyn i filtr . Opaska trzyma uszczelkę przy montażu zanim śruby nie trafią w dziurki
Wszystko z tej fotki też zamontowane poza oczywiście uszczelkami do silnika i pompą paliwa .
Wymiana smaru i osłon w półosiach .
Przeguby wewnętrzne
Oczywiście , chwila nieuwagi i tradycyjnie przegub się rozsypuje
Złożenie poszło szybko ale można to zrobić źle tak więc trzeba zwracać na to uwagę .
Źle
Dobrze
Półosie po operacji
CDN ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Wyglada na mile spedzony czas
O widzisz Arttur. Teraz wiem że są jakieś gumy mocujące maglownice .
Ostatnio edytowane przez ICE ; 13-12-2011 o 12:22
Gdyby Robert tu zawitał powiedziałby:"NIE MA LIPY" A tak na serio to podziwiam że wszystko sam robisz...Arttur ile Ty musisz mieć wolnego czasu...
Jeden mankament ArTTur, szkoda, że nie polatasz tym u nas, niejedna osoba chciałaby zobaczyć Twoje wysiłki włożone w auto w akcji
aż się będę musiał chyba na spocie pojawić....
...te słowa to więcej niż największe pochwały...
O, przeguby wewnętrzne znalazłeś, gdzieś ktoś pisał na forum, że nie sprzedają oddzielnie, tylko z całymi półosiami (albo coś mi się pomieszało).
Fajna relacja Dużo zrobiłeś, trochę zabawy jest z tymi gumkami i przegubami.
PS. Jak ładnie wszystko poukładane Chociaż masz dużo miejsca, to można sobie na to pozwolić.
akurat półośki itp wszystko się bardzo fajnie rozbiera...ostatnio rozbierałem i fajnie wszystko złazi
podoba mi się profi podejście i że modyfikujesz całe auto a nie tylko silnik
super że wreszcie wrzucasz fotki bo miło się ogląda
odnośnie mocy to wysoka 5xx to za mało jak na ten projekt wiem że piszesz to z powodu skromności;P moje mody w porównaniu do Twoich to taki troszkę drut wiec różnica mocy i osiągów zapewne będzie spora