Nakladasz na element wystający z turbo i zaciskasz opaską, miłej roboty
Nakladasz na element wystający z turbo i zaciskasz opaską, miłej roboty
Dobrze, że ja czekam na to i razem z orurwaniem do FMICa i FMICiem oddaje do mechanika, nie lubie się bawić w takie rzeczy
W wersji 180 jest jeszcze utrudnienie w postaci sztywnych weży od wody wiec lawirowania jest co nie miara.
Tak jak już koledzy napisali nasuwasz TIP-a na wejście turbiny i zaciskasz opaską .
Dużym ułatwieniem będzie jak posmarujesz wnętrze TIP - wodą z mydłem lub poślinisz ( LOL ) aby był poślizg a wtedy łatwiej wejdzie na turbinę i dużo łatwiej ustawisz to już po założeniu ..
Nie smaruje się żadnymi smarami czy WD 40 bo woda wyparuje i mamy pewne połączenie .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
tylko zamelduje, ze moj mechanik podziekowal serdecznie za to zadanie czytaj. oddal mi tip w rece, tak jak mu dalem
takze dzis 2 podejscie z 2 mechanikiem, tamtem miaj podnosnik , ten bedzie walczyl na kanele - 3majcie kciuki
ps. swoja droga dowiedzialem sie, ze ta "harmonijka" na ori TIPie nie jest do ozdoby, wiec jest potrebna, bo niweluje drgania i wibracje, mech stwierdzil, ze ma watpliwosci, czy to "poprawianie fabryki" to dobry pomysl... no ale nic tam walczymy dalej
Cubanito, jakies rady do kolegi z ajq, jak ogarnales ta zmiane tipa, jakies patenty i rozwiazania do tej zabawy polecasz ? atakowales od gory? od dolu? i tak i tak ?
"Love Them BOTH" - M.
Ech pewnie mial problem z odczepieniem starego tipa, może się zapiekł, pamiętam że jak zleciłem pewnemu warsztatowi taką wymianę, też nasłuchałem się że to w ogóle do dupy jest i się stopi na turbinie, tak że nie przejmuj się opiniami mechaników bez pojęcia w tuningu
Znowu TT znowu Cabriolet
Jeśli chodzi o tip forge do 180 to proponuje go skrócić o jakieś 2 cm przy wejściu do turbo i wejdzie bez problemu jedna osoba wkłada górą rure a druga osoba pod samochodem w kanale naprowadza tip na turbo.
Jak to to jest z 225, rownie ciezko ? Bo az sie czlowiek zalamuje jak czyta te posty
Pojecia moze brak, ale sa umiejtnosci To co wtedy?
Ostatnio edytowane przez lelu666 ; 01-12-2011 o 23:18
Jak są umiejętności to pół biedy, pojęcie przyjdzie krok po kroku
Znowu TT znowu Cabriolet
A w takim razie to tylko czekac, az przyjdzie
mi samemu udało się zamontować tipa forge w 225, pomęczyłem się cały dzień ale się udało, montowałem go z góry więc skoro mi się udało to tym bardziej wam się uda :P
Samo wywalenie starego nie jest trudne ale musisz mieć dojście od dołu i od góry a przy zakładaniu nowego jedna osoba powinna pchać od góry a druga nakładać na turbinę od dołu. Dolną część tipa możesz czymś posmarować żeby łatwiej się prześlizgął, bo gumowy materiał z którego jest zbudowany haczy praktycznie o wszystko.
Ostatnio edytowane przez Cubanito ; 02-12-2011 o 07:46
Tak z ciekawości, pomijając niewątpliwy fakt satysfakcji z samodzielnego zamontowania tip-a Forge w 180. Ile krzyczeli mechanicy w warsztatach (kilku ludzi, podnośnik, kanał itp.) za wymianę w ich wykonaniu?
Są kobiety pistolety!
- NIE dyskutuję z idiotą! Sprowadzi mnie do swojego poziomu, a tam pokona doświadczeniem.