-
TT 8N 180km ośka
Cześć wszystkim,
Sprzedam Audi TT 8N 1.8 180km rocznik 2000 z przebiegiem 222 709 km(auto ciągle używam). Samochód sprzedaje, ponieważ potrzebuje większe auto + zwolnić miejsce w garażu. Inaczej TTka by była ze mną jeszcze kilka lat.
Auto garażowane, używane głównie w weekendy na małe wyjazdy i wakacje. Przez 8 lat zrobiłem nim lekko ponad 28 tys. Nie żyłowane, nie szalałem, nie wymęczyłem turbo i silnika.
Samochód kupiłem w 2017 roku, sprowadzany na zamówienie przez znajomego z Niemiec. Jestem pierwszym właścicielem w Polsce.
Serwis był robiony na bieżąco, olej, filtry i inne płyny.
Na początku został zrobiony generalny przegląd i serwis, który kosztował mnie 3-4 tys. zł. W 2020 zrobiłem zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, które do dziś jeszcze jest z racji, że mało jeździłem, są małe braki do uzupełnienia oraz zleciłem piaskowanie i malowanie felg. W 2021 roku wymieniłem cewki zapłonowe, nowe świece. W 2022 roku zregenerowałem maglownice oraz nowy rozrząd z pompą wody oraz paskiem. Dodatkowo cały czas wymieniane filtry – paliwowy, powietrza, kabinowy, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy, płyn wspomagania + inne drobne rzeczy, o których tutaj nie napisałem wraz z obsługą klimatyzacji (napełnienie środkiem + odgrzybianiem), nowe mocowania układu wydechowego, nowy akumulator. Na niektóre rzeczy posiadam jeszcze faktury.
Auto oczywiście w pełni sprawne mechanicznie, zadbane w środku, lakierniczo jak na tyle lat jest bardzo ładne. Zderzak przedni ma małe odpryski, tylni ma jeden „ślad”, który ktoś mi zrobił na parkingu (jest na zdjęciu). Zdjęcia bez upiększania, tuszowania, poprawiania do sprzedaży – chce być transparenty.
Wyposażenie standardowe jak to w TT:
-skórzane fotele, abs, esp, automatyczna klimatyzacja, podgrzewane fotele, elektryczne podnoszenie szyb, centralny zamek
Teraz o tym co według mnie jest do zrobienia przez nowego wściela i powinien o tym wiedzieć:
- wymiana przewodu wspomagania (widać na nim upływ czasu, dla bezpieczeństwa lepiej wymienić)
- odstaje siateczka boczna w drzwiach pasażera – urwała się spinka
- FIS (wyświetlacz) szczególnie gdy jest zimno nie wyświetla wszystkich pikseli
- na progu przy nadkolu pojawia się ślad korozji (jest na zdjęciu)
- siłowniki od bagażnika w zimnej temperaturze otoczenia nie trzymają, w lecie jest ok
- na fotelu kierowcy, „pod tyłkiem”, odstaje lekko skóra, nie powiększa się, nie przeszkadza, ale można zszyć.
Ubezpieczanie oraz OC ważne do maja 2026
Zachęcam do kontaktu w tym wątku.
Cena jaka mnie interesuje to 14.000 zł – możemy negocjować.
Małopolska, Nowy Sącz.1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg8.jpg9.jpg10.jpg12.jpg15.jpg16.jpg17.jpg
Uprawnienia umieszczania postów