Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Problem przy odpalaniu 2.0 tfsi BWA

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Białystok
    Pojemność
    2.0T
    KM
    200
    Rocznik
    2007
    Kolor
    Czarny

Problem przy odpalaniu 2.0 tfsi BWA

Cześć wszystkim.
    Od miesiąca jestem właścicielem TTki. Dużo się przy niej napracowałem aby była w jak najlepszej kondycji pomimo swoich lat na karku.
    Udało się niemal ze wszystkim, oprócz problemu z odpalaniem jak na filmiku.

https://youtube.com/watch?v=nipaMt9Gmug

Na nagraniu jest jeszcze w miarę ok, ale czasem potrafi tak się zająkać z odpaleniem przez dobrą sekundę lub dwie, a czasem odpali bez żadnych problemów. Dzieje się to tylko na zimnym silniku, niezależnie czy na zewnątrz jest ciepło czy też zimno. Na ciepło pali ok, ale czuć mimo wszystko, jakby coś mu dolegało.
    Silnik podczas jazdy pracuje wzorowo, a jedyne do czego mogę się przyczepić to lekko odczuwalna nierówna praca silnika na wolnych obrotach. Słyszalnie pracuje równo, ale czuć to na fotelu. Mechanik oczywiście nic nie znalazł, stąd zwracam się tu, bo być może ktoś kojarzy temat i coś podpowie, bo nie mam ochoty wymieniać pół samochodu na chybił-trafił.

Wymieniałem akumulator, komplet świec, mechanik robił ogólny przegląd silnika po zakupie i wszystkie nieprawidłowości zreperował(oprócz tej oczywiście). Błędów ponoć żadnych nie znalazł, a po oddaniu auta zalecił mi wymianę akumulatora, bo stary był do wymiany. Powiedział, że jeżeli to nie pomoże, to mogą jeszcze zmienić rozrusznik. Nowy akumulator oczywiście nie pomógł, a ja nie mam ochoty wydawać znowu grubej kasy marne.
    Ostatnio edytowane przez Radekk3k ; 27-09-2025 o 17:08

Uprawnienia umieszczania postów