-
Sprzeda TT 8N 1998r, jeden właściciel od 2013r
Sprzedaję swoją TT-kę.
1998 rok produkcji, pierwsza rejestracja styczeń 1999r. Jestem właścicielem od 2013 roku.
Benzyna 1.8T, Moc 180KM, napęd przedni.
Przebieg 244 000 km
Samochód sprawny technicznie, wymieniałem w nim wszystko profilaktycznie zawczasu. Poprzedni właściciel również, wiec TT nigdy mnie nie zawiodło.
Auto ma swoje lata i kilka obcierek, naprawianych miejscowo, więc lakierniczo nie jest idealny. Odnośnie bezwypadkowości to za mojego posiadania miał tylko drobną kolizję parkingową. Całej jego historii nie znam, ale ponieważ sam wszystko przy nim robiłem i demontowałem to nie znalazłem śladów napraw powypadkowych. Przednia belka czy elementy drzwi, wszystko z etykietami z fabryki z 1998 roku
Odnośnie mechaniki, to czasem zapala się kontrolka ESP, aczkolwiek nie wpływa to na funkcjonowanie samochodu. Komputer nie pokazuje błędu, więc i przez kolejne 12 lat jak komuś nie przeszkadza mnożna z tym jeździć.
Weryfikacji wymaga czujnik temperatury cieczy. Czasem nawet przy niskich temperaturach i krótkiej jeździe zaczyna nagle przekraczać 90st (do ilu dojdzie nie wiem, nigdy nie dopuściłem do czerwonego pola), a czasem można długo jeździć i jest ok.
Silnik pracuje poprawnie, moc już od niskich obrotów.
- olej zmieniałem co roku na Motul 5w40
- olej w skrzyni biegów wymieniany przy przebiegu ok 205 tyś
- rozrząd wymieniany przy ok 200 tyś
- regenerowane odbłyśniki lamp przednich
- wymieniony dolot TIP na silikonowy - (brak wąskiego gardła przed turbo)
- wymieniony downpipe na 3 calowy - cześć wydechu za turbo - poprawa reakcji na gaz, szybsze "wstawanie" turbo - katalizator (wydajniejszy) oraz tłumiki są na miejscu.
- TT stoi na gwintowanym zawieszeniu - możliwość regulacji wysokości - zawieszenie jest zdecydowanie sztywniejsze, samochód prowadzi się precyzyjnie i pewnie w zakrętach
- poliuretanowe tuleje stabilizatora przedniego
- nowe zaciski i klocki tylne
- nowe tarcze i klocki przednie
- felgi oryginalne Audi 17 cali z oponami letnimi 225/45
- OC do 30.03.2026
Cena 15900zł do negocjacji
link do ogłoszenia:
https://autoplac.pl/oferta/audi/tt/AGGyyMaTeiv
zdjęcia:
https://drive.google.com/drive/folde...usp=drive_link
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów