Kończy mi się sprzęgło . I tu nasuwa się pytanie czy nie lepiej kupić sprzęgło z vr6 i jednomas z corrado g60? W planach mam tylko fmic i wirus.
Kończy mi się sprzęgło . I tu nasuwa się pytanie czy nie lepiej kupić sprzęgło z vr6 i jednomas z corrado g60? W planach mam tylko fmic i wirus.
no jak masz ośkę to chyba jest to dobre wyjście:P
Jak już w temacie jesteśmy to co byłoby najoptymalniejsze dla ośki z big turbo tak żeby za chwile tego nie robić?
I don't have dreams, I have goals.
Bezapelacyjne sprzęgło takie będzie mocniejsze jednak jeśli planujesz tylko program to nie jest Ci takie potrzebne .
Oczywiście nie zaszkodzi ale musisz wiedzieć że efektem ubocznym jedno masówki jest delikatne klekotanie na biegu jałowym .
Zdecydowanie się to ucisza po lekkim podniesieniu obrotów na biegu jałowym jednak nadal trochę słychać przy włączonej klimie .
Z kolei przy Big Turbo to dobre i wskazane rozwiązanie .....
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Artur, trochę dziwna sprawa, bo u mnie na prawdę nic nie klekocze, nie brzęczy ani nie drży. Jest na prawdę OK, myślę, że praktycznie tak samo jak w serii. G60 odelżone na 5kg. Jak coś to mam kontakt do odelżania kół - PW.
Kuba , nie wiem może wydech Ci zagłusza
A tak na serio to nic nie ma brzęczeć ani drgać , chodzi tylko o lekkie klekotanie na biegu jałowym .
Nie jest to mój wymysł tylko ogólnie doświadczana przypadłość po montażu jedno masówki .
Lżejsze koło zamachowe raczej nie pomaga w zwalczaniu tego zjawiska , może masz po prostu tarcze z większymi sprężynkami amortyzującymi i faktycznie tłumi na tyle że nie słyszysz ...
Pozdrawiam
Jednak zdecyduję się na ten jednomas.Myślę czy nie dać od razu twardszej wkładki łapy skrzyni
No i dobrze , w tej sprawie chodzi o świadomy wybór
Wkładkę zawsze warto dać , podawałem kiedyś jakie twardości wkładki są produkowane przez różne firmy .
Możesz odszukać sobie ten temat żeby dobrze wybrać
Pozdrawiam
Podepnę się pod temat co by nie zakładać nowego, moje sprzęgło też się już kończy i chciałbym wymienić na coś mocniejszego ( APX 225 ) do tej pory był tylko program ale już przymierzam się do K04 hybrydy.
Ktoś z forumowiczów z quattro wrzucał może jakiś stage1/ stage2 ?
Czy seryjny nowy dwumas podejdzie czy zamach też wymieniać na inny.
TT Quattro - Stage 1
Jeśli chodzi o mocniejsze sprzęgło to polecam zestawy z linka , są od razu z jedno-masowym kołem pod sprzęgło 240 mm
To na 450Nm było by w sam raz dla Ciebie , chyba że dopłacić troszkę i prać z zapasem czyli to na 530Nm
DLI-TEKNIK
Pozdrawiam
Panowie odnośnie jednomasa i sprzęgła kupić takie coś ? KOLO DWUMASOWE SPRZEGLO AUDI TT OCTAVIA GOLF TDI (1800687264) - motoAllegro
Czy może lepiej sprzęgło z vr6 i jednomas z corrado.Ale nowego chyba nie idzie dostać?
Musisz szukać na allegro używek, koszt od 100 do 300 zł, później trzeba wysłać do odelżenia - 200 zł z wysyłkami w obie strony.
Np. http://allegro.pl/kolo-jednomasowe-v...804642137.html
Ewentualnie jeżeli cię interesuje mam do sprzedania cały swój stary zestaw. Dwumas w bardzo eleganckim stanie i na tarczy można śmiało jeszcze pojeździć. Zobacz jeżeli cię interesuje, to dogadamy się co do ceny. http://allegro.pl/kolo-zamachowe-dwu...809048228.html
Ostatnio edytowane przez KubaTT ; 07-09-2011 o 17:58
Wlasnie nie wiem czy to sprzeglo, ale podejrzewam ze tak. Sytuacja wyglada tak: czasem jak chce pocisnac na jedynce dluzej przy normalnym ruszeniu gdzies kolo 3,5tys obrotow auto praktycznie przestaje przyspieszac, a obroty rosna. Co dziwne jesli po krotkiej chwili ( nastepne swiatla etc.) chce zobaczyc czy znowu bedzie sie slizgac, okazuje sie ze wszystko jest ok. Wiec sprawa troche dziwna :/ A moze to normalne (skutki konczacego sie sprzegla) a o tym nie wiem?
I takie pytanko, przeczytalem troche tematow o sprzegle, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czemu czasem wychodzi koszt naprawy 1000 zl a czasem 3000zl? Inne rzeczy sie psuja? Czy normalnie wymienia sie tylko tarcze a docisk zostaje?
A czyli te g60 i jakies vr cos tam to sa do 5? :/ A do 6 tylko wielkie sumy? A czy te objawy to sa konczacego sie sprzegla czy moze cos innego? I jak dlugo mozna jeszcze pojezdzic?