-
Tt 8n apx dławienie się silnika, brak mocy.
Witam wszystkich mam problem ze swoją tt. Na początku wszystko było w porządku tylko się przegrzewała nie załączała wentylatorów. Jeszcze przed tym zauważyłem że przy przepustnicy ciekł olej więc ściągnąłem ją wyczyściłem i założyłem i zaadaptowałem. Wtedy zaczął się problem z mocą. Wymieniłem wtedy chłodnice i temperatura już się trzymała. Wtedy zacząłem szukać nieszczelności i znalazłem dziurę w rurze od dolotu między filtrem i turbiną oraz jedną w rurze pod kolektorem. Później sprawdziłem szczelność dymiarką i wszystko jest w porządku. Brak mocy nadal jest. żadnych błędów nie ma . Świece w porządku. Po odłączeniu przepływki czy sondy nie ma większych popraw. Sprawdzałem DV i dmuchałem w większe króćce szczelne. Odłączyłem n75 również żadnej zmiany. czujnik wody też zmieniłem przedtem jak szukałem winowajcy temp.Jak na Benz i na lpg się dzieje więc raczej odpadają.przepustnica była podmieniona też to samo.I sprawa wygląda teraz tak. Przy gazowaniu do połowy przez sekundę się dławi później kręci, przy pełnym bucie przygasa i dymi na czarno. Przy jeździe do połowy zakresu gazu do 3 biegu jest ok , powyżej się dusi. Tak rozkrece się do 140 wtedy przy pełnym gazie auto zaczyna nawet hamować nawet się nie dławi.przy zimnym silniku jest lepiej, i nie dławi się przy pełnym gazie na postoju tylko wkręca jak powinien.
Ostatnio edytowane przez Madza05 ; 16-06-2025 o 18:16
Uprawnienia umieszczania postów