P5_KAROL kupuje 2.0 ośkę - koniec świata!
P5_KAROL kupuje 2.0 ośkę - koniec świata!
AUDI nie przestaje się kochać.
To może dodam jeszcze, że podobno poprzednia właścicielka tego auta stała na światłach, zapaliło się zielone i wjechała trochę przodem na skrzyżowanie, ale z prawej strony jechała żandarmeria wojskowa na sygnale i ją zahaczyła. Do wymiany podobno były dwa błotniki, maska, zderzak i lampy. Poduchy podobno nie wystrzeliły a cała naprawa była zrobiona w ASO, lecz poprzedni właściciel może znajdzie faktury na te naprawy. Na pytanie dlaczego zostały pomalowane drzwi i tylne błotniki z obydwóch stron? Odpowiedział, że "szwagier tak sobie zażyczył aby była równa warstwa na całym aucie"... chyba lepszego wytłumaczenia nie mogli wymyślić Spasowanie na moje oko nie było złe, choć szczerze to po 300 mikronach odechciało mi się dalszego sprawdzania i nie przypatrywałem się super dokładnie, ale na pewno nie było robione u Heńka w szopie, bo coś by mi się rzuciło w oczy. Powłoka lakiernicza jak to po malowaniu bez jakiś głębokich rysek czy wgnieceń, lecz nie wiem czy czasami lakier już nie matowieje, choć może mi się wydawało przez to, że auto było brudne i ciężko było coś zobaczyć. Ogólnie za dużo niejasności i bardzo mało konkretów, że np. tak auto było walone, to i to malowane, to wymieniane itd. Reasumując auto do SZCZEGÓŁOWEGO sprawdzenia! Za 35 tys. wczoraj mógłbym kupić ale powiedz, że 3 tys. na rozrząd i olej w skrzyni to Ci jeszcze opuści, bo chcą się pozbyć auta.
Też parę razy miałem okazję omijać szerokim łukiem.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Lubię te historię z dziadziusiem, kolega kiedyś zarejestrował na dziadziusia, zrobił parę setek, skręcił do setki i z historią dziadziusia opędzlował blina rodacy są rządni takich historii i innych więc popyt czyni podaż, trzeba uważać.
Znowu TT znowu Cabriolet
Co do przebiegu to akurat może być prawdziwy. To że samochód ma 10 lat nie znaczy, że musiał dużo jeździć Mój jest z 2007 a przebieg autentyczny 67 tys. km
Czy to historia z dziadziusiem, kobietą czy też nawet auto klubowe ZAWSZE trzeba uważać i podchodzić do auta na chłodno W każdym bądź razie ja takiego auta nie kupiłbym i potencjalnym kupującym również bym odradzał.
Ten akurat był z 2008 roku bo w opisie jest 2006, ale to pomyłka, bo ogólnie ogłoszenie jak i same zdjęcia były robione na odpierdziel Co do przebiegu, owszem może być prawdziwy, ale tak jak napisałem nie potwierdziłem to z bazą w ASO.
http://otomoto.pl/oferta/audi-tt-1-8...-ID6ymhpJ.html
Byłem dziś w Piasecznie i jako że i tak czekałem na kogoś, odwiedziłem tamtejszy komis. W ofercie mają w/w audi TT. Byłem ciekaw co można otrzymać za 14500zł (bo jest promocja!)
Z zewnątrz jak widać nawet na zdjęciach sporo rys, zadrapań, lewa lampa nieoryginalna, tylna jedna zbita, wydech leży krzywo. Po otwarciu maski widać pekającą szpachlę na fartuchu wewnętrznym lewym, więc auto jest prawdopodobnie po grubym dzwonie. Masa zapoceń, wycieków, wszędzie, gdzie może ciec to cieknie Tylna kanapa w tragicznym stanie. Znalazłem też jakby ślad tłustej substancji w okolicy lewego progu, nie wiem co to może być. Próg lewy lub prawy (nie pamiętam) skrzywiony w przedniej części. Wnętrze w średnim stanie, auto może i przyspiesza, ale tylko na PB, na lpg jedzie trochę i po chwili przełącza się na benzynę, jeśli mocniej się doda gazu. Szyby nie są z jednego roku, nawet boczne mają różne roczniki.
nr VIN truzzz8nzy1072680 . Za taką cenę praktycznie każdy będzie tak wyglądał, no ale spisałem VIN, jakby ktoś kupił i "wypicował"
Ostatnio edytowane przez hubi_pl ; 30-04-2016 o 13:28
http://otomoto.pl/oferta/audi-tt-aud...-ID6yp0RB.html
Robione prawe drzwi i błotnik. Coś majstrowano przy masce, to samo klapa bagażnika, która przy okazji ciężko się zamyka. Brak zaślepki z prawej strony przy lusterku. Nadkole złapane na opasce Wymieniana lewa szyba. Środek dosyć styrany. Ogólnie wizualnie słabo wypada. Mechanicznie już lepiej choć brak książki serwisowej.
W linku poniżej fotorelacja.
https://docs.google.com/uc?id=0B6ds9...xport=download
Świetna fotorelacja kolego pokazująca stosunek właściciela do auta, bo gdy mi mucha wleciała do Czarnuli to dostawałem palpitacji serca, że "obkupczy" całe wnętrze i latałem za nią jak głupi z łapką Tutaj właściciel ma pełny luz do auta, pourywane, połapane na opaski, ale jak patrzy się na podświetlenie tablicy rejestracyjnej... reszty taktownie nie dopiszę. Auto początkowo wisiało na olx już pewnie z ponad miesiąc czasu, lecz po pierwszej rozmowie z właścicielem dało się wyczuć, że coś kręci, męci, więc odpuściłem sobie i z tego co widzę dobrze, że to zrobiłem (kobieca intuicja mnie nie zawiodła ) Osobiście umieściłbym auto w dziale omijać szerokim łukiem, ale i tak ktoś kupi to...
Dla pewności wrzucam parę zdjęć gdyby ogłoszenie znikło i za jakiś czas znowu pojawiło się.
P.S. Nie wiem czy wiesz kolego, ale ja wiem tzn. aby sprawdzić czy lampy nie są czasami nowe, ponieważ "auto jest tylko po szkodzie parkingowej" wystarczy zdemontować te dwie zaślepki
Odnośnie TT ze Szczecina to już była opisywana. Kiedyś stała długo w komisie, nawet ja się wtedy nią zainteresowałem, ale po krótkim badaniu rynku Szczecińskiego zrezygnowałem...nie ma co sobie nią głowy zawracać.
http://otomoto.pl/oferta/audi-tt-2-0...tml#9ed8f03771
Stan jak nowy
Nie zaznaczył że bezwypadkowe ale opis "Jak nowy" do czegos zobowiązuje