Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 103

Wątek: KODOWANIE ROZKODOWANEGO KLUCZYKA

  1. #1
    Awatar Arttur
    Dołączył
    Nov 2006
    Płeć
    Skąd
    Schaumburg USA
    Pojemność
    2.0T
    KM
    4XX
    Rocznik
    ////
    Kolor
    czarny
    Posty
    8,863

    KODOWANIE KLUCZA

    KODOWANIE ROZKODOWANEGO KLUCZYKA


    Sposob ten jest mozliwy do wykonania tylko wtedy kiedy posiadamy 2 komplety kluczy i jeden z nich jest rozkodowany

    1- Dobry klucz wkladamy do stacyjki i wlaczamy zaplon .
    2- Zamykamy dzwi kierowcy rozkodowanym kluczykiem w tradycyjny sposob czyli zamkiem , zostawiamy klucz w zamku .
    3 - Klucz w zamku , przyciskamy guzik otwierajacy TYLKO RAZ , swiatla powinny blysnac raz ale dzwi ciagle pozostana zamkniete .
    4 - Klucz ciagle w zamku , otwieramy a nastepnie zamykamy dzwi za pomoca zamka ( nie otwieramy dzwi tylko zamek )
    5 -Po tej operacji wyjmujemy klucz z zamka i testujemy zdalne sterowanie .
    6 - Otwietamy auto ( dzwi kierowcy ) i wyjmujemy pierwszy klucz ze stacyjki

    Jesli 2 klucze sa rozkodowane , procedura wyglada identycznie z wyjatkiem 3 pkt. gdzie przycisk naciskamy DWA razy i swiatla tez powinny blysnac 2 razy....



    Pozdrawiam

    literowka ...


    Cytat Zamieszczone przez John Dryden
    Beware the Fury of a Patient Man

  2. #2

    Dołączył
    Oct 2008
    Płeć
    Skąd
    Gliwice
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1999
    Kolor
    czarny
    Posty
    83
    no dzis sie przydalo dzieki

  3. #3
    Awatar Artix
    Dołączył
    Apr 2008
    Płeć
    Skąd
    Warszawa
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    2003
    Kolor
    czarny
    Posty
    148
    Mam model 2004 stad moze jakas roznica.
    Przy probie zakodowanie drugiego kluczyka wykonalem dokladnie punkty 1-6. Na koncu okazalo sie, ze niedosyc, ze drugi sie nie zakodowal, to jeszcze pierwszy sie rozkodowal. Rada jest prosta... nie panikowac, wystarczy wykonac wszystko ponownie z modyfikacja, ktora opisal ArrTTur i wszystko bedzie OK:

    "Jesli 2 klucze sa rozkodowane , procedura wyglada identycznie z wyjatkiem 3 pkt. gdzie przycisk naciskamy DWA razy i swiatla tez powinny blysnac 2 razy...."

    Dziekuje !
    Pozdro Artix

  4. #4
    Awatar Pawel-2005
    Dołączył
    Jul 2008
    Płeć
    Skąd
    Płońsk
    Pojemność
    3.2T V6
    KM
    7xx
    Rocznik
    2000
    Kolor
    srebrny
    Posty
    9,708
    no dobra a jak się ma tylko jeden scyzoryk? i jakiś tam zwykły kluczyk bez opcjii otwierania pilotem i zamykania ? bo prędzej czy później bateryjka mi zdechnie:P

  5. #5
    Awatar KubaTT
    Dołączył
    May 2010
    Płeć
    Skąd
    Lublin / Zamość
    Pojemność
    2.0T
    KM
    -
    Rocznik
    -
    Kolor
    -
    Posty
    1,063
    Zaadaptujesz sobie normalnie VAGiem

  6. #6
    Awatar Jaqob
    Dołączył
    Nov 2010
    Płeć
    Skąd
    لودز
    Pojemność
    brak
    KM
    ---
    Rocznik
    ---
    Kolor
    ---
    Posty
    4,582
    Cytat Zamieszczone przez Pawel-2005 Zobacz posta
    no dobra a jak się ma tylko jeden scyzoryk? i jakiś tam zwykły kluczyk bez opcjii otwierania pilotem i zamykania ? bo prędzej czy później bateryjka mi zdechnie:P
    Da się zaprogramować bo masz 2 klucze. Ten zwykły wkładasz do stacyjki i przekręcasz zapłon a programujesz scyzoryk wg instrukcji wkładając go do drzwi kierowcy.
    I don't have dreams, I have goals.

  7. #7
    Awatar Pawel-2005
    Dołączył
    Jul 2008
    Płeć
    Skąd
    Płońsk
    Pojemność
    3.2T V6
    KM
    7xx
    Rocznik
    2000
    Kolor
    srebrny
    Posty
    9,708
    aha no spoczko

  8. #8
    Awatar Arttur
    Dołączył
    Nov 2006
    Płeć
    Skąd
    Schaumburg USA
    Pojemność
    2.0T
    KM
    4XX
    Rocznik
    ////
    Kolor
    czarny
    Posty
    8,863
    Kilka osób na forum już robiło to tym sposobem ( jeden klucz rozkodowany ) i zadziałało . Wiem też że nie zawsze działa ten sposób w nowszych TT ale wtedy zawsze zostaje Vag ..






    Pozdrawiam


    Cytat Zamieszczone przez John Dryden
    Beware the Fury of a Patient Man

  9. #9
    Awatar Jambolek
    Dołączył
    May 2011
    Płeć
    Skąd
    Germany
    Pojemność
    2.0T
    KM
    2xx
    Rocznik
    Kolor
    Posty
    2,567
    Mi tez dzisiaj zadzialalo z ( jeden klucz rozkodowany ) wielkie dziekuje Arttur poz.

  10. #10

    Dołączył
    May 2007
    Płeć
    Skąd
    Otwock/Warszawa
    Pojemność
    2.0T
    KM
    270
    Rocznik
    2007
    Kolor
    Granatowy
    Posty
    612
    Hmm... rozkodowany kluczyk uniemożliwia zapłon tak? Bo mi padło otwieranie z pilota, ale odpalić się da

  11. #11
    Awatar Jaqob
    Dołączył
    Nov 2010
    Płeć
    Skąd
    لودز
    Pojemność
    brak
    KM
    ---
    Rocznik
    ---
    Kolor
    ---
    Posty
    4,582
    Cytat Zamieszczone przez Cezary Zobacz posta
    Hmm... rozkodowany kluczyk uniemożliwia zapłon tak? Bo mi padło otwieranie z pilota, ale odpalić się da
    Nie, rozkodowany kluczyk to właśnie brak centralnego z pilota. Zakoduj wg instrukcji Arttura.
    I don't have dreams, I have goals.

  12. #12
    Awatar Arttur
    Dołączył
    Nov 2006
    Płeć
    Skąd
    Schaumburg USA
    Pojemność
    2.0T
    KM
    4XX
    Rocznik
    ////
    Kolor
    czarny
    Posty
    8,863
    W temacie chodzi właśnie o otwieranie drzwi z pilota







    Pozdrawiam


    Cytat Zamieszczone przez John Dryden
    Beware the Fury of a Patient Man

  13. #13

    Dołączył
    May 2007
    Płeć
    Skąd
    Otwock/Warszawa
    Pojemność
    2.0T
    KM
    270
    Rocznik
    2007
    Kolor
    Granatowy
    Posty
    612
    Ok, dzięki, nie mam drugiego kluczyka, więc lece do kogoś z Vagiem

  14. #14
    Awatar Jaqob
    Dołączył
    Nov 2010
    Płeć
    Skąd
    لودز
    Pojemność
    brak
    KM
    ---
    Rocznik
    ---
    Kolor
    ---
    Posty
    4,582
    Nawet takiego serwisowego nie masz? Muszą być 2 przy czym tylko jeden z pilotem drugi może być nawet serwisowy bo on jest potrzebny do przekręcenia zapłonu nic więcej.
    I don't have dreams, I have goals.

  15. #15

    Dołączył
    May 2009
    Płeć
    Skąd
    Szczecin/Hamburg
    Pojemność
    1.8T
    KM
    225
    Rocznik
    2000
    Kolor
    silver
    Posty
    161
    ja mam jeszcze inny problem z kluczami.
    Posiadam w sumie 4 klucze:
    - 2x z pilotem do centralnego zamka
    -1x serwisowy
    -1x plastikowy grot
    ostatnio będąc w trasie jakieś 550km od domu klucz przestał otwierać z pilota zamek - problem w tym że alarm rozbraja się tylko z pilota. mogłem więc otworzyć drzwi ale wejść bez włączania alarmu już nie no i oczywiście nie było mowy o odpaleniu auta.
    pomyślałem - baterie padły. Po kilku godzinach wszystko wróciło na szczęście do normy (dobrze bo to weekend i już po 19 było)
    po powrocie do domu kupiłem baterie do obu kluczyków ale tu okazał się kolejny kłopot.
    Klucz którego używam na co dzień działa bez kłopotów - otwiera drzwi, wyłącza alarm i rozbraja immobiliser.
    Klucz zapasowy otwiera jedynie mechanicznie drzwi - procedura kodowania nie działa na nim a po włożeniu do stacyjki nie rozbraja immobilisera.
    Klucz serwisowy otwiera drzwi i odpala auto ale nadal nie mam zapasu potrafiącego z pilota otworzyć drzwi i tym samym zdeaktywować alarm.
    Jaka jeszcze procedura pozwoli mi w pełni aktywować klucz zapasowy? Tylko serwis?
    PZDR!

Podobne wątki

  1. System BOSE kodowanie na standard
    Przez minibigii w dziale MK1 (1998-2006)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29-11-2016, 22:33
  2. Kodowanie kluczyka, wymiana baterii
    Przez Limbo w dziale MK2 (2006-2014)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 06-11-2016, 08:54
  3. Wymiana baterii w pilocie, kodowanie.
    Przez rsmaniek w dziale MK1 (1998-2006)
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 09-04-2015, 07:14
  4. 8J Światła mijania - kodowanie ?
    Przez GrAsiK w dziale MK2 (2006-2014)
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 02-08-2013, 21:47
  5. Problem - Kodowanie Kluczyka
    Przez Toxias w dziale Ogólne
    Odpowiedzi: 35
    Ostatni post / autor: 31-05-2012, 11:20

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •