max1236454, Powinien być DOT4, ważne żeby jakiejś dobrej firmy np. Motul itp
To ile w końcu idzie tego płynu? W jednym poście wyczytałem że litr wystarczy a w drugim że muszę kupić przynajmniej 1,2 litra. Czy może w różnych modelach TT wchodzi różna ilość płynu?
przepraszam za OT ale mamy gdzieś na forum manuala bo mi wcieło
minimum dot4 a nie dot4
Jest instrukcja na forum -> http://www.klubtt.pl/warsztat-zrob-s...ego-watku.html
Litr jest na styk tak więc warto mieć zawsze kupione trochę więcej , przy wymianie trzeba pamiętać że układ sprzęgła też używa tego płynu .
No i tylko DOT4
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Arttur niestety większość linków już wygasła...
DOT4 ale jak ktoś ma ESP to DOT4 SL.6
Znalazłem taki. Chyba będzie dobry. Gdańsk MOTUL RBF600 RBF 600 0,5L PłYN HAMULCOWY (1258364006) - Aukcje internetowe Allegro
Tutaj masz też bardzo dobry płyn firmy ATE w normalnej cenie.
HIT!!! ATE PłYN HAMULCOWY DOT 4 SL6 - DO ESP ASR (123190286 - Aukcje internetowe Allegro
DOT 5.1 jest do przyjęcia w przeciwieństwie do DOT5 który zdecydowanie nie jest zalecany do aut z ABS-em
Generalnie najlepiej trzymać sie tego co zaleca producent czyli DOT4+ ( dost. tylko w ASO) lub DOT4 .
DOT5.1 może mieć lepsze właściwości i parametry jednak wymaga częstszych wymian niż DOT4 i jest bardziej polecany do aut wymiatających po torze i w sporcie gdzie nie jest problemem częstsze serwisowanie układu hamulcowego a jest wymagana max efektywność .
Moim zdaniem najlepiej używać DOT4 z wyższej półki .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Płyn zmieniony na taki Gdańsk MOTUL RBF600 RBF 600 0,5L PłYN HAMULCOWY (1258364006) - Aukcje internetowe Allegro . Kupiłem 1,5 litra ale wszedł tylko 1 litr.
Czy ma ktoś tą instrukcję wymiany płynu hamulcowego, bo linki do instrukcji ze straego forum nie działają.
Czy wystaczy zalać nowym płynem zbiorniczek i przeciągnąć płyn przez odpowietrzniki na zaciskach, czy trzeba jeszcze coś z pompą ABS i ESP robić?
Powoli spuszczasz płyn z któregoś zacisku - w zasadzie nie ma znaczenia od którego zaczniesz. Wężyk + butelka. Spuszczając kontrolujesz stan w zbiorniczku, odpowiednio dolewając nowego, nie dopuszcząjąc by wyssało go do konca. Przepompowujesz do momentu gdy z węzyka bedzie leciał czysty płyn. Powtarzasz operacje dla każdego koła i finito
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Dziś lub jutro chce zamówić płyn hamulcowy MOTUL RBF 660. Pisze na nim by unikać mieszania z innymi płynami słabszymi.
Przy wymianie oleju w hamulcach nie spuszcza się z pompy ABS oleju. Nic się nie stanie jak wleje ten olej?
Przewody hamulcowe zostają stare jak i zaciski.
Co radzicie?
http://moto.allegro.pl/motul-rbf-660...913116054.html