Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Problem tryb awaryjny włącza się przy stałej prędkości.

  1. #1

    Dołączył
    Nov 2018
    Płeć
    Skąd
    warszawa
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    2000
    Kolor
    czarny
    Posty
    151

    Problem tryb awaryjny włącza się przy stałej prędkości.

    Hej mam taki problem- Jadąc na tempomacie auto tak jakby delikatnie przyspiesza i zwalnia (jest delikatne na tyle że obrotomierz nie skacze) po chwili takiego popychania auto wpada w tryb awaryjny . Miałem poluzowane śruby od przepustnicy i je dokręciłem oraz wyczyściłem przepustnicę. Zrobiłem trasę 400 km i było ok i po 400 km znowu zaczęły się problemy ale tym razem tylko jak auto jechało pod delikatną górkę. Z górki na równym było wszystko ok. Teraz problem nie zawsze występuje . Mam wrażenie że najcześniej przy 160. Ostatnio jak jechałem kilka godz w deszczu pojawiły się już znowu problemy nawet na prostym.
    Jeden z grupowiczów na FB wskazał że miał taki problem i winna była przepustnica w której wytarte są zębatki.
    Czy ktoś z was ma jakąś wiedzę na ten temat??

  2. #2
    Awatar _kris
    Dołączył
    Jul 2011
    Płeć
    Skąd
    KlubTT.pl
    Pojemność
    1.8T
    KM
    240
    Rocznik
    MM
    Kolor
    brudny
    Posty
    4,030
    Skoro leci w tryb awaryjny to odczyt błędów odpowie na pytanie. Podłącz auto pod vaga.
    __________________________
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •