Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Dziwny Problem (?)

  1. #1

    Dołączył
    Feb 2019
    Płeć
    Skąd
    Kielce
    Pojemność
    1.8T
    KM
    225
    Rocznik
    2001
    Kolor
    Czarny
    Posty
    2

    Dziwny Problem (?)

    Witam mam pewien problem z moja ttka mianowicie po ostatniej wizycie w serwisie gdzie regenerowana była pompa abs i rozładowali mi aku moje auto trochę wariuje... zawsze rano wsiadam po otwarciu drzwi pokazuje się godzina data itd odpalam działa przejadę kawałek zgasze wracam do auta cotwieram drzwi i ... w miejscu godziny daty itd nie ma nic czarny ekran po przekręceniu zapłonu są tylko kontrolki na zegarach gdy krece autem odpala i gaśnie po odpaleniu i tak ciagle dopiero po dopięciu klem na chwile zegary zaczną wariować wskazówki latac i odpali ... co może być przyczyna ? Rozwalili mi aku ? Czy może zegary padają ?
    Dodam tylko, ze gdy rano odpalę i zrobię dłuższy dystans 20-30km zgasze i później chce odpalić to odpali tylko zeruje się data i godzina tak jak by się komp resetował a brakowało (napięcia) przy krótszych dystansach do 2-5km bo na takich już nie odpali ... ale gdyby aku było uwalone to chyba odpięcie klem by nie pozwoliło na ponowny rozruch ? To moja 1 ttka wiec jeszcze nie wiem dużo na temat jej mechaniki. Pozdrawiam i liczę na jakaś pomoc podpowiedzi

  2. #2
    Awatar marik
    Dołączył
    Sep 2012
    Płeć
    Skąd
    Wrocław
    Pojemność
    2.0T
    KM
    265
    Rocznik
    2011
    Kolor
    Szary
    Posty
    456
    Wiadomo, podpinasz pod kompa i sprawdzasz... Może jakiś problem z wiązką, coś źle podpięte lub problem z uziemieniem... Najlepiej sczytać błędy.

    Ps. Warto też zrobić pomiar napięć na aku.
    Audi TTS 2011 Quattro S-Tronic

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •