Właśnie za kilka dni prawdopodobnie stanę się (szczęśliwym bądź zrozpaczonym) posiadaczem TT 1.8 quattro RS. Kupiłem prawie w ciemno TT tzn zdjęcia, vin i td. to mam, nawet niezależny rzeczoznawca zrobił przegląd, ale to i tak duże ryzyko, bo samochodu nie widziałem na żywo. Mam gwarancje że jeżeli auto będzie niezgodne z opisem mogę go oddać i nie ponieść kosztów. Na decyzję mam 5 dni i samochód mogę dać do serwisu i wykonać jazdę próbną. Tak czytam forum i sprawdzam z informacjami jakie posiadam o samochodzie. Na razie dopatrzyłem się że kierownica nie ma znaczka RS a z tyłu niema znaczka quattro. Patrzyłem na inne takie autka i nie wszystkie mają ten znaczek na kierownicy i nie wszystkie mają znaczek quattro z tyłu. Nie wiem jak powinno być prawidłowo w wersji RS. Samochód ma sto parę tys. km. Hiszpan przeprowadził się na wyspy wraz z TT tką, pojeździł i doszedł do wniosku że zostaje i musi kupić wersję angielską. A tą europejską właśnie mam za niespełna tydzień odebrać z transportu.