Ostatnio edytowane przez singl0r ; 27-09-2011 o 19:30
98 tys mil
Co do przekladki, troche magikow zagladalo i nikt nie stwierdzil ze byla przekladka. W srodku tez nic na to nie wskazuje. A nawet jesli byla to zostala na tyle dobrze zrobiona ze wszystko gra i buczy. Auto nie bylo kupowane od cwaniaka, wiec mam troche zaufania do niego.
Tez mnie to zastanawialo, ale postanowilem nie drazyc tematu, bo i tak nie ma po co.
Ostatnio edytowane przez Messik ; 27-09-2011 o 19:36
Panowie, a tak z ciekawości - jest możliwe, że auto jest całe w wersji europejskiej, a licznik ma w milach? Trochę to dziwne jak na moje oko.
Panowie, często wiara przekłada liczniki od angola bo są tansze. A przekaldają bo się co chwile pierdziela. Co was w tym dziwi. A przekładke sprawdzisz z kanału.
MARUDA
Limbo, a jak na kanale sprawdzi? Tak z ciekawości pytam.
A powiedz mi o czym swiadczy przebieg? O stanie silnika? Zobacz moje logi i wykres z hamowni. O czym jeszcze? W kanale nic nie widac, wszystko wyglada ok!
Jak sprawdzi na kanale.... no nie wiem jak jest w TT (tak szczerze mówiąc) ale np w a8 (którego przekładke widziałem) widać jak zdejmiesz osłonę to i owo, widać po wiązkach kabli i dziurach od ściany grodziowej. Zaslepki, brak ich, czesto slady po cieciu.
Czesto w autach po przekładce jest troche inna maska (od strony wewnętrznej) ma z różnych stron garby, które nie są symetryczne.
Oczywiście nei spieram się ze tak będzie w TT bo TT po przekładce nie widziałem.. jednak w tych, które widziałem tak własnie było widać
A chyba najprościej będzie sprawdzić po numerze VIN w dekoderze chyba wyjdzie?
MARUDA
Mysle ze bardzo mozliwe ze ktos wsadzil licznik angielski jak sprowadzil auto do Anglii, jak znajde czas i ochote to sprobuje obadac sprawe
Sam jak szukałem TT to trafił mi się do oglądania czarny europejszk z licznikami z angola. Chłopak miał wszystkie papiery (książka serwisowa itp) licznik kupił na allegro dużo taniej niż od europeja wiec wsadził taki. Słyszałem, że często tak robią.
Swoją drogą... wychodzi na to, że te od angoli nie były tak awaryjne jak te nasze... dziwne. A u Ciebie Messik działa wszystko jak należy w liczniku?
MARUDA
jedyne co to wskaznik paliwa zwariowal a tak to wszystko chodzi jak powinno i oby tak zostalo
Czyli angole też świrują tak czy siak chyba vinem najprościej da się sprawdzić pochodzenie wozu.
MARUDA
Jak dobrze pamiętam, to z naklejki w bagażniku można wyczytać czy była kierownica z prawej czy lewej strony. Dużo TT w anglii mają kierownicę po lewej stronie, więc nie ma się co martwić
Jak masz vaga, to możesz sobie zmienić mile na km, wystarczy jedną cyferkę zmienić i się samo przeliczy.
Mniej się ma na sumieniu, można sobie spokojnie jechać na autostradzie patrząc na duże cyferki 140
Na znaku 140, na liczniku 140 i wszystko się zgadza :P
I jak coś to potem pisać że jeździ się przepisowo a Policja sama mandaty daje za nic hihi
Ja tu nic dziwnego nie widze na wyspach mozna bardzo czesto spotkac Anglika z kierownica po lewej stronie tzw. LHD
Ja mieszkam w IRL a mam auto sprowadzone z PL z kierownica po lewej stronie i licznik w km to znaczy ze kierownice musze przelozyc?? to nie Polska
---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post z 23:03 ----------
A tutaj tak do przykladu potwierdzenie tego co pisze
http://www.ebay.co.uk/itm/1999-AUDI-TT-COUPE-SPORT-180-BHP-BLACK-LHD-/330618547768?pt=Automobiles_UK&hash=item4cfa66ae38
i
Audi TT Coupe 1.8T Quattro 225bhp left hand drive lhd | eBay
Ostatnio edytowane przez matikte ; 27-09-2011 o 23:13