Witam wszystkich!
Chciał bym was prosić o pomoc ponieważ mam spore problemy z moim autkiem.
Zaczęło się od błędu który wyskakiwał mi od czasu do czasu, a mianowicie "Brak płynu chłodniczego lub zbyt wysoka temperatura" sprawdziłem wtedy oczywiście stan płynu itd ale wszystko było ok, a że błąd pojawiał się bardzo rzadko to nic z tym nie robiłem.
Ale od jakiegoś czasu się zaczęło...Błąd świeci już stale przy każdym odpaleniu samochodu(obojętnie czy silnik jest zimny czy nagrzany) autko czasami kopci na biało, obroty na biegu jałowym odczuwalnie falują a podczas jazdy odgłos silnika czasami przypomina diesla...wiem że było już o tym wiele na forum i doradzacie iż może to być pompa wody, termostat i przedmuchana uszczelka pod głowicą ale niestety problem w tym że parę dni temu byłem u mechanika i wymieniał mi zestaw rozrządu z pompą wody włącznie i uszczelkę pod głowicą ponieważ była faktycznie przedmuchana.Dodam iż niedawno byłem wymienić termostat i wyczyścić przepustnicę ale problem nadal istnieje...temperatura podczas jazdy osiąga nawet 120 stopni(sprawdzałem na kanale 49 na climatroniku) a auto nadal kopci na biało i ubywa płynu.
Proszę o jakąkolwiek poradę bo naprawdę kończą mi się już pomysły
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich!