Ja mam takie pytanie potwierdzające, po usunięciu katalizatora z TT 99r 180km nie trzeba bawić się tak jak wy piszecie w żadne inne rzeczy? Wystarczy go usunąc i po sprawie, tak?
Ja mam takie pytanie potwierdzające, po usunięciu katalizatora z TT 99r 180km nie trzeba bawić się tak jak wy piszecie w żadne inne rzeczy? Wystarczy go usunąc i po sprawie, tak?
Jeśli masz 2 sondy, to na tę 2 trzeba dać tulejke dystansową lub wyłączyć ją w sofcie.
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Tylko wytnijcie go w całości nie wywalajcie środka. Nigdy nie wiadomo kiedy może się wam sprawny katalizator przydać!!
Dziś byłem na badaniu technicznym z moim 2.5" cala przelotem, i o dziwo spaliny delikatnie za wysoko a gdy poprosiłem o sprawdzenie głośności to na wysokich obrotach wyszło 87 db więc norma zachowana (dopuszczalne do 96 db) dopiero pod obciążeniem jest dużo głośniej, ale tego misiaki nie sprawdzą ;D
Sprzedam TT 180 KM rok 99 cena 26000 tel 517385046
http://owex.firmy.net/
a czy te wysokie obroty to nie są czasem 3 tysiące? bo kiedyś coś mi się obiło o uszy że sprawdzenie jest do 3 tysięcy...ale nie wiem czy to prawda...
najpierw na wolnych obrotach potem około 2,5 do 3 tysi a później kręciłem do 5 tyś i też było ok więc jak by mieli coś udowodnić to by musieli na hamownie jechać a poza tym to musi być wolna przestrzeń i zadnej przeszkody w promieniu 3m
Sprzedam TT 180 KM rok 99 cena 26000 tel 517385046
http://owex.firmy.net/
Dorknest dzięki za info. Przyda mi się na 100%
Byłem dziś- nareszcie- w sprawie wycieca katalizatorka. Generalnie widze, że łatwe w tym wypadku to to nie jest
Ale mam małe pytanie.
Czy srodkowy wydech szybko sie nie rozleci? wszystko przecież będzie waliło prosto do niego?
Jak to jest?
MARUDA
hmm a czemu ma się rozlecieć? jak korozja go tam w środku nie zjada to nic niema prawa mu być hmm jak coś to środkowy też możesz wywalić:P
Nie rozleci się bo niby dlaczego ? Będzie przepływać przez niego ta sama ilość spalin jedynie o trochę większej temperaturze co też ma pozytywny wpływ na szybkość ich przemieszczania się .
Zgadza się ze w 225 wycięcie katalizatora to nie taka prosta czynność jak w 180-siątce bo DP się rozwidla na 2 mniejsze rury i są 2 katalizatory .
Wycięcie środkowego tłumika mija się z celem , dźwięk będzie brzydki a przepływ się niewiele poprawi bo w 225 końcowy tłumik jest najbardziej restrykcyjny .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
A ja powracam jednak do katalizatora oczywiście nie seryjnego
Znowu TT znowu Cabriolet
a u mnie kata będzie udawał ten rezonator...chociaż nie wiem przed kim ma udawać tego kata skoro i tak nikt poza mną tam nie zagląda ale może dźwięk na tym się poprawi
są może jakieś testy z tym rezonatorem i bez?
Właśnie wyjęcie kata powoduje największy przyrost hałasu, w postaci metalicznego rezonansu, na większym turbo bardziej to słychać, dobry rezonator powinien wyciąć te wysokie częstotliwości, zamieniając je w soczysty bass, oczywiście fajerwerków nie będzie, ale coś to da, co to bede wiedział jak założę, lub ty założysz, bo w jednej paczce mają być, he he
Znowu TT znowu Cabriolet