ładnie ładnie...kurcze szkoda że ja nie mam jeszcze garażu i auto stoi na podwórku dlatego nie mam aż takiego zawzięcia do czyszczenia
no fajnie że dbasz o furkę
ładnie ładnie...kurcze szkoda że ja nie mam jeszcze garażu i auto stoi na podwórku dlatego nie mam aż takiego zawzięcia do czyszczenia
no fajnie że dbasz o furkę
najwiekszy dylmat jest zawsze bo wypieszczniu lakieru...
a/ jezdzic, zeby kazdy podziwial... ale sie wybrudzi...
b/ schowac, by sie nie brudzila... ale nikt nie bedzie podziwial...
ps. pieknie sie prezentuje pozazdroscic
"Love Them BOTH" - M.
Przy czarnym ten dylemat jest zawsze bardziej dramatyczny ale zawsze wybieram opcje a)
Jaaqob Bardzo ładnie się TT prezentuje
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Piekna TT.Widać,że auto zadbane i że trafilo w dobre ręce.Stożkowy filtr bardzo mi sie podoba.Ładnie wygląda a i piszesz,że ciekawie brzmi.
Wszyscy się chwalą co to tam pokupowali i co planują więc nie będąc w tyle opisze co nastąpi w niedługim czasie No więc jestem na etapie 2 rodzajów modów:
1. Moc i tutaj już mam kupione:
- FMIC + orurowanie - jest (FORGE od Pawła)
- DP jest (do odebrania)
- TIP FORGE - (czekam na zamówienie)
- kolektor od 225 jest
Założeniem jest przekroczenie bariery 200PS po tym wszystkim planuje pojechać na program. Jeśli po programie udałoby się osiągnąć ok 220PS cel zostałby osiągnięty bo przy niższej o ok 150KG wadze ośki od Q osiągami powinno auto być ciut lepsze od seryjnej 225Q a takie jest moje założenie.
2. Hamowanie / koła
- Felgi 18tki ori s-line (są do odebrania)
- oponki pirelli zero nero (do zamówienia)
- komplet oryginalnych zacisków Brembo (4 tłoczkowe od porsche) będą za ok tydzień
- przewody w stalowym oplocie (zamówione)
- płyn hamulcowy Motul 600 - jest
- przód tarcze zimmerman 312mm wiercone + klocki do tego - do zamówienia
- tył na razie kupiłem oryginalne tarcze i klocki
Myślę, że będzie to ładnie hamowało a i felunek będzie się już jakoś prezentował Poza tym wszystkim mam jeszcze do założenia grill od R32 i oryginalną nawigację do TT ale to jeszcze chwilkę poczeka.
Ostatnio edytowane przez Jaqob ; 02-06-2011 o 07:38
I don't have dreams, I have goals.
hmm małe pytanko bo kolektor od 225 będzie a turbo zostaje seryjne?
heheh na razie pozostaniemy przy K03 porobię mody pojeżdżę i pomyślimy a kolektor kupiłem, żeby pasował pod twoje rurki od FMIC-a
No pięknie , widzę że duch tuningu zawładnął kolejną duszą
Gratuluje nowych gratów .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
hmm ale ten kolektor nie będzie miał znaczenia , no chyba że wejdzie tam k04 i początkowa częśc rurek od 225 to wtedy tak...
Bedzie miąl znaczenie bo skróci droge orurowania o jakies 1,2m
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Na razie nie będzie miał znaczenia jedynie skróci się droga z rurkami które masz przygotowane już więc nie trzeba będzie niczego przerabiać.
a no jasne...sam Ci o tym mówiłem, nie wiem czemu ale jakoś do głowy sobie wbiłem że kolektor wydechowy od 225 i dlatego mnie to dziwiło, a jak dolotowy to ok
Jeżeli stan wtrysków, pompy paliwa i Turbiny będzie nie naganny, to okolice 220hp do zrobienia z tymi gratatami, seryjną 225 z rolki pokonasz, ze startu nie dasz rady, ogólnie bardzo dobra decyzja, bo seria 180 nie robi przeciągu, a po tych modach wyraznie odczujesz to na dupsku he he
Znowu TT znowu Cabriolet
Zrobię te mody to się pomyśli nad wtryskami, pompą paliwa może turbo w przyszłości?
---------- Post dodany 06-30-2011 o 12:54 ---------- Poprzedni post 06-02-2011 z 12:37 ----------
Komplet zacisków + tarcze jest
Wczoraj felgi odebrałem ( ori s-line 18 ) jeszcze dam je do renowacji. 2 tygodnie urlopu i po powrocie zakładam już całość na furkę
No wreszcie upragnione heble gratki