Lepsze od dunlopow? Bo co do opon to sie nie znam. Mam napęd na przednia oś a więc jak jest ślisko to i tak nie mogę szarżować.
Lepsze od dunlopow? Bo co do opon to sie nie znam. Mam napęd na przednia oś a więc jak jest ślisko to i tak nie mogę szarżować.
Ja jeżdze na F1 i wcale nie rewelacja,chyba przeleklamowane.
Ja tez polecam Dunlopy, ale nie SP 9000 bo to konstrukcja stara jak swiat (pochodzi sprzed chyba 10 lat !! ) tylko SP SPORT MAXX
Pozdrawiam!
Pajak
Dziękuje wszystkim za rady, większość osób poleca Dunlopy znalazłem ten model SP Sport MAXX (ceny opon pospadały właśnie zauważyłem).
Sport MAXX to następca 9000 - następna generacja tej samej opony.Zamieszczone przez SilverTM
Pozdrawiam!
Pajak
Zrozumiałem Czekam teraz na śnieg zdejmę stare oponki ( może ktoś potrzebuje do palenia opon albo coś do ogródka ;P ) I zamawiam te Dunlopy Maxx a niech tylko będą złe A nie ma lepszych opon? Jakieś Yoko Hama Albo coś bo ceny to widzę wyrównane od 600 do 1000 za sztukę
Cytat: "Od chwili wprowadzenie na rynek - w roku 1997 - opon SP Sport 9000, światowy producent opon Dunlop określił standard dla segmentu opon Ultra High Performance. Dzięki temu opona ta została uznana przez wiele znanych czasopism motoryzacyjnych, a także poddana pomyślnie zakończonym testom na wszystkich kontynentach. Ronda, Hiszpania, 15 lutego 2004 – Dunlop, światowy producent opon, promuje nową oponę letnią z segmentu Ultra High Performance - Dunlop SP Sport Maxx."
Co nie zmienia faktu, ze 9000 wciaz sa (byly do niedawna) produkowane, bo moje sa z przelomu 2004/2005. Obie oponki to super konstrukcja.
1/ Continental Sport contact 3 najlepiej wypada w testach
2/ Michelin PS2 (to co ja mam w tej chwili) sportowy i jednak dalej jest konfort
3/ Continental Sport contact 2 najbardzej konfortowy z tych 3
911 Kiler
Nie zgodze sie do jakosci dunlopow, mialem je kiedys(nowe) i nie zachwycaly mnie, na mokrym byly tragiczne na suchym tak jakos malo pewnie sie prowadzily, jezdzilem za to na yokohamah A520 cudne opony na suchym, na mokrym tak jak dunlop.. byly tez toyo t1.. tez dosc ciekawe choc przy yoko sie chowaly... a cos takiego pomiedzy to rainsporty,fajnie trzymaja na mokrym, a na suchym tez nie najgorzej...
O i takiego napływu informacji oczekiwałem
eb84 co rozumiesz poprzez komfort?
A co do charakterystyki opony to w deszczu nie jest mi potrzebna jakaś super przyczepność. Założenie ze jak będzie padało będę wolniej jeździł
http://www.testyopon.pl/ testy
http://www.baloon.pl/ sklep(taniej o 50-100PLN od mojego lokalnego dostawcy)
sam jezdze na pirelli p-zero i nie narzekam, ale mysle ze sa lepsze patrzac na ranking i opinie --> continentale
pozdr.
Generalnie wyłania się obraz - ile ludzi, tyle opinii Kazdy ma swojego gumowego faworyta...
Mari: Tak, produkują nadal SP 9000, ja tylko pisałem o konstrukcji że jest starsza, ale produkcja jest nadal.
Pozdrawiam!
Pajak
Zamieszczone przez SilverTM
Komfort = to hasla i amortyzacja samochodu ale roznica jest minimalna miedzy PS2 i Conti 2 . Conti 3 znam tylko z rozny forum i z testow.
911 Kiler
Wiem że to może dziwnie zabrzmi ale, strasznie podobają mi sie yokohamy Ale faktycznie w testach Continentale podobno są najlepsze. Faktycznie każdy co innego mówi nie ma jakis rzetelnych testów opon ?
Czyli
Continental Sport contact 3
Dunlop SP SPORT MAXX
albo
Yokohama S.drive
Toyo Proxes T1-R
??
jeszcze pytasz :P
911 Kiler