YouTube - HPA TwinTurbo Audi TT
można? Można!
YouTube - HPA TwinTurbo Audi TT
można? Można!
Jakiś czas temu znalazłem w sieci opis TT MK1 R32 K04 x3
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
ale to jesy 3.2 więc wcale to nie jest dziwne że są 2 turbiny:P 3 x to jest już trochę dziwologiem:P po 2 cylindy na każdą turbinę?
No tak w VR 6 dwie turbiny to nic nowego . W 1.8T tak jak tytuł wątku sugeruje była by to ciekawostka , choć i tak bardziej sztuka dla sztuki
Podrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
chcecie mi powiedzieć, że TT wychodziło z VR'ką, czy po prostu ktoś swapa zrobił?
3.2 z rodziny VR
To teraz pytanie z cyklu - durne pytanie.
Silnik 3.2 do TT jest przygotowany pod turbinę, czy specjalny zestaw do tego się montuje?
3.2 to zwykły wolnossący silnik, nic nie jest przygotowane a czy są gotowe kity? hmm nie wiem ale w 3.2 w tt jest mało miejsca dlatego nie jest to łatwy zabieg, widuję się uturbione 2.8 w TT ze względu że jest wtedy więcej miejsca a potencjał tych silników jest bardzo duży co dowodzi np golf proturbo albo czerwona niepozorna ośka z modlina
Kity sa tylko z cenami ich troche ponioslo 3.2 24v V6 Turbo Kits (R32, A3, TT) - JBS
hmm no takie gotowe kity chyba już zazwyczaj wychodzą drożej niż składał by osobno , ale daje to pewność(jeśli wybierzemy kit dobrej sprawdzonej firmy) że mamy sprawdzone części pasujące bez niespodzianek że coś nie działa obciera pęka itp;/ ale fakt ceny są zaporowe
Uważam że taki kit w MK2 do 650Ps to coś pięknego. Cena zaporowa ale jak ktoś ma ...