Witam serdecznie wszystkich forumowiczow
Zakupiłem moje ukochane i upragnione od lat autko jakim jest audi TT
Po sprawdzeniu zakupilem ale w momencie wymiany rozrządu mechanik zauważył pewne niedociągnięcie, mianowicie na głowicy oznaczenie ADR a wg vinu moj silnik ma oznaczenie AJQ i teraz nie wiem co zrobić, podejrzewam że silnik mi zmieniono bądź samą głowicę bo też słyszałem że takie operacje sąwykonywane i własnie z głowicą ADR bo lepsze właściwości autko posiada ( nie wiem nie znam się )
Co do samego autka to jego zachowanie nie wskazuje by mialo 125 koni ( głowica ADR pochodzi z silnika wolnossącego ) bo ma turbo
Zbiera się bardzo ładnie, spalanie wiadomo jakie aż dech zapiera jak się spogląda na chwilowe więc ogólnie nie wiem co i jak z moim autkiem jest.
Doradzono mi tu na forum abym podpiął pod vaga i sprawdził jak dmucha turbo, chciałem również podjechać na hamownie by sprawdzić ile kucyków ma moja tetunia
Panowie poradźcie
ps. założyłem nowy temat gdyż takowego problemu nie znalazłem oraz pytania dot mojego problemu kierowałem w nie odpowiednim wątku.
Prosze o wypowiedzi
Pozdrawiam serdecznie
ps2. problem mam również ze spryskiwaczami ksenonów nie wysuwają się wogóle a z pod lewego spryskiwacza cieknie płyn aż do całkowitego braku w pojemniku i na zegarach widnieje ładna kontrolka w kształcie palmy...