witam Czy po wymianie przedniego czujnika abs musze podlanczac do vaga i kasowac cos?
a i czy prosta jest wymiana tego czujnika?
z gory dzieki za pomoc
witam Czy po wymianie przedniego czujnika abs musze podlanczac do vaga i kasowac cos?
a i czy prosta jest wymiana tego czujnika?
z gory dzieki za pomoc
Wymiana nie jest skomplikowana , po wymianie na nowy powinienes skasowac blad po starym czujniku jesli takowy wystepowal
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
a czy po wymianie na nowy bedzie on pracowal poprawnie bez podlanczania do vaga czy musze skasowac blad i wtedy bedzie pracowal poprawnie?
Jak miałeś błąd to pewnie w pamięci sterownika się zapisał i powinno się go skasować ale na poprawne działanie wg mnie nie ma to wpływu. Po wymianie czujnika w A3 kontrolka ABS zgasła od razu a ESP po przejechaniu paru metrów i Vagiem nic nie kasowałem
nie jeździmy szybko tylko wolno latamy
mysle ze jednak kupie sam cczujnik (SA TANIE) i pojade do mechanika wymienic go bo samemu prosto jest go wymienic ale pewnie ustawienie go nie jest tak proste jakby moglo sie wydawac , no i najprawdopodobniej bedzie trzeba blad wykasowac.
ZYCIE JEST TAKIE KROTKIE...ALE ZA TO JAKIE SZYBKIE JAK MASZ TTke
Tam nie ma co ustawiać odkręcasz jedną śrubkę zdejmujesz kostkę i czujnik schodzi wkładasz nowy i po przejechaniu sam dokonuje pomiaru i jak jest ok. to kontrolki ABS i ESP powinny zgasnąć. Mechanik skasuję cię za wymianą a takie wymiany to czysta przyjemność
nie jeździmy szybko tylko wolno latamy
ok sprobuje sam to zrobic jak piszesz ze nie trzeba nic ustawiac, tylko zamowie czujnik i mam nadzieje ze bedzie ok po wymianie!!!!
ZYCIE JEST TAKIE KROTKIE...ALE ZA TO JAKIE SZYBKIE JAK MASZ TTke
Pozwole sobie od?wierzyć..
Od paru dni mam problem z kontrolk? ABS. Troche sie wystraszyłem ale sprawdzałem i abs działa, co dziwniejsze kontrolka zapala sie przy wł?czaniu ?wiateł mijania... jako że robie to automatycznie sekunde po odpaleniu silnika to my?lałem ze przy każdym uruchamianiu auta pojawia sie bład.. sumuj?ć - kontrolka zapala sie przy właczaniu ?wiateł mijania (nie postojówek itd. ani też nie ga?nie po ich wyłaczeniu, ga?nie po wyłaczeniu zapłonu) Właczałem również powoli/szybko ?wiatła lub z opó¥nieniem i to napewno zależne od włacznika.
PS: kontrolka nie zawsze sie zapala, ?rednio 2 razy na 5 właczeń, a na vagu błedów brak.
Był kto? w podobnej sytuacji? Wymieniać czujnik czy ten przełacznik, czy to jakie? zwarcie?
pozdrawiam