ad. 1. Wystarczy poczytac wszystkie posty z tego tematu ludzie czy to takie trudne
ad. 2. Napewno nie na tym zdjeciu bo to nie jest tylni dyfer
God Please help me !
ad. 1. Wystarczy poczytac wszystkie posty z tego tematu ludzie czy to takie trudne
ad. 2. Napewno nie na tym zdjeciu bo to nie jest tylni dyfer
God Please help me !
Wlewamy ( wciskamy z tuby) całą zawartość tzn. 0,25l. Nie wymienia się więcej (pomimo że pełna pojemnośc to 0.42l)- tyle zejdzie - ok.025 l (1 tuba)po odkręceniu korka w dole , a wlewamy- wciskamy do otworu po tym korku spustowym.Szybko zamykamy korek.
Min. ilość to 3mm poniżej otworu rewizyjnego - z boku.
O tym już , jak pisze Paweł pisaliśmy dokładnie- poszukaj, poczytaj!
LiquidTT-FORGE silicones-Short shifter-007P-Cold side-RIEGER-REMUS-MOMO
akurat we wszystkich postach nie jest napisane gdzie wlewamy olej do HadexaZamieszczone przez Paweł
to miejsce które zaznaczyłem to jest haldexZamieszczone przez Paweł
Paweł czytaj mój post dokładnie,pytam o wymianę oleju w przekładni HALDEX a nie w tylnym dyfrze...
witam..
ja wymienialam w ASO.. i.. od tego czasu mam jakas dziwna przypadlosc... albo prawidlowosc..
a mianowicie:
jak wcisne spzreglo.. i natychmiast wrzuce 1. bieg.. slysze taki gluchy stuk w tylnej czesci auta..
przed wymiana tego nie bylo!
dodam, ze jak wcisne sprzeglo.. i dopiero po chwili wrzuce 1. bieg jest cisza..!
Macie pojecie chlopaki co jest grane..??
=========
Vorspung durch Technik
A to dowód żę było na forum- i to niedawno
http://klubtt.pl/forum/topics10/hald...ile-vt2329.htm
a tutaj bezpośredni link
http://www.audiworld.com/tech/misc35.shtml
i po co nerwy szarpac?
Zamieszczone przez enter84
dobra,sorki chłopaki,ale temat był zatytułowany "haldex-wymiana oleju" dlatego odpowiedzi szukałem tutaj
acha dziś dostałem te części z serwisu:Filtr się zgadza,ale olej coś mi nie pasuje,dostałem taki jaki jest w tym linku:
http://www.ecstuning.com/stage/edpd/...viewimage.html
powinno pisać haldexkupplung a nie Achsol(z tyłu jest notatka po polsku,że to olej do przekładni głównej dla skrzyń manualnych i automatycznych nr części to G 052 145 A1)
Do HALDEX'u tylko ten -już pisałem - G052175A1 !
Nie wymieniamy w całości ( wchodzi 0.42 l) - tylko 0.25 l ( jedna tuba, o ile szybko wkręcimy korek, a nie powylewamy połowę).
dzięki ICEBOY już wymieniłem ten olej w ASO,żeby nie ten numer katalogowy,to by nie wiedzieli o co mi chodzi...
życie jest za krótkie,żeby je¥dzić dieslem... only
enter...
i tak masz szczęście, że niczego nie spier.....i !!!
Pzdr,
Witam! Moze ktos z was bedzie wiedziec, gdzie mozna kupic ten smar do Haldexu i filtr z góry dzięki!
w ASO
To chyba oczywiste?! Chodzi mi o te rzeczy zeby gdzies taniej kupic i mniej wiecej jaka to roznica miedzy ASO a jakims sklepem?Zamieszczone przez marconsio
Tylko nigdzie poza ASO go nie ma. Ja też jestem przed wymianą. Dzwoniłem do ASO powiedzieli 450 zł za wymianę. Mam nadzieję, że z olejem i filtrem, a nie za samą robociznę.
Czekajcie zadzwonie ile kosztują olej i filtr.
Oczywiście 3 numery nikt nie odbiera.
no i mamy połączenie
Filtr oleju - 136 zł
Olej 275 ml - 75 zł
Więc to 450 zł to chyba wymiana z częściami. Dzwoniłem do serwisu w sosnowcu
Pozdrawiam KARODAN Audi TT 1,8 225 KM Quattro
Ja dzis jade wymienic, tylko nie u Stealera, ale u mojego mech.
Kupilem sppecjalnie ten klucz do zdejmowania filterka i w ASO olej z filtrem. U Stealera-ASO krzykneli 190F, dalem wiec spokoj. Bede mial klucz na przyszlosc
Bede w PL w czrwcu wiec jak by ktos chcial sobie wymienic to zabiore klucz i wymienimy