Czesc, chcialbym zweryfikowac prace mechanika i sprawdzic czy rozrzad zostal wymieniony. Czy istnieje jakis w miare latwy sposob na sprawdzenie w TT mk1?
Czesc, chcialbym zweryfikowac prace mechanika i sprawdzic czy rozrzad zostal wymieniony. Czy istnieje jakis w miare latwy sposob na sprawdzenie w TT mk1?
Nad paskiem rozrządu jest plastikowa osłona, która mozna zdjąć (stojąc przodem po lewej stronie silnika, jest mocowana na dwa metalowe zatrzaski). Wtedy zobaczysz pasek, czy jest nowy i poniżej napinacz z rolką. Nowe części będą czyste.
Czystość tych części zależy też od tego kiedy było to wymienione. Wymieniłeś u tego mechanika rozrząd czy sprawdzasz przed kupnem tego auta? Jeśli masz już to auto, to ile nim jeździsz po wymianie i czy odczuwasz jakąś różnicę?
Zakupilem samochod, wyskakiwal blad rozrzadu (byc moze czujnika) wiec zlecilem wymiane kompletnego rozrzadu. Moje watpliwosci pojawily sie bo mechanika zwodzi mnie z przekazaniem rachunku za naprawe.
Witam.
Jeśli dajesz nie zaufanemu mechanikowi wymianę rozrządu to prosisz o sesję zdjęciową i po sprawie.
Ale chyba to już po ptokach.
Pozdrawiam.
u mnie też trzeba sprawdzić jeszcze kilka rzeczy po wymianie... niby wszystko ok ale wciąż nie do końca więc lepiej skontrolować
Wiem - nie tego dotyczy do końca pytanie, ale najlepiej to chyba po prostu mieć zaufanego mechanika, który zrobi jak dla siebie. Ja w każdym razie jako osoba "zielona" w temacie, takiego mechanika znam