Witam,
Teraz widać jak turbina ładnie pompuje.
Troszkę wypada zapłon na 4 cylindrze (cewka lub świeca)
A jakie są wrażenia z przyspieszenia co do wcześniejszego N75 ?
Pozdrawiam.
Teraz czuc ze jedzie, ale jest problem polegajacy na tym ze nie zawsze tak jest... Czasem tak jak dzis podczas robienia logow jedzie ladnie a za chwile ucieka do tego co bylo wcześniej i nie chce jechać. Jakby za duzo powietrza mial wtedy, kolektor robi sie czaerwony i swieci. To drugi zawór n75 i tez nie wiem czy nie zawodzi ( zamiennik Vemo). Czy on zawodzi i dziala jak chce? Czy przyczyna lezy gdzie indziej. DV sprawdzony.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
N75 tylko i wyłącznie oryginał - zamów u Michała podając VIN.
Hej,
Najlepiej jakbyś był w stanie na zlogować moment w którym ucina moc.
Ostatni log wygląda całkiem dobrze.
Jedyne co to od 5k RPM troche go przelewa jak dla mnie...
Widać jak odpala się ochrona komponentów i wjeżdża bogatsza mieszanka.
Wlasnie o to chodzi ze nie ma chwili ... To tak jakby czasem jezdzi normalnie jak dzis ipodczas rbienia logow a czasem nie jedzie i to logi z wyżej.
Moj licznik szwankuje i nie zawsze dziala- raz dziala normalnie, raz gasnie i leci na zera a czasem sie wiesza... I dzis tak jakby gdy sie zawiesil i wtedy traci/blokuje moc... Ale czy to zaleznosc i jakis wplyw czy przypadek to nie wiem
Jedyne co widzę to po sondzie lambda, że go trochę przelewa od 5k RPM, jeśli to Ci się zgadza z odczuciami to masz winowajce.
Dlaczego się tak dzieję, ciężko powiedzieć. Zwykle jest problem, że brakuje paliwa...
Niekiedy tak jest jak jest źle ekologia usunięta w sterowniku...
Katalizatory ma na swoim miejscu i nie widzialem by byly prute. Mam kabelek jesli ktos mogly mi pomoc w korekcie tych przypadlosci (zalewaniu)
Ostatnio edytowane przez Drek ; 07-09-2021 o 08:54
Co powiecie o tych logach? (dalej szukam mocy)
http://vaglogi.pl/log-115_118_DRgt4GS.html
http://vaglogi.pl/log-003_020_EC076x9.html
http://vaglogi.pl/log-002_033_032_5Rqzw.html
Zainstalowałem wczoraj zegar doładowania i turbo dmucha mi ok 0.5-0-6 bara.Szczelność dolotu sprawdzona kompresorem, wymieniłem:
- TIP na Stalowy (oryginalny byl popękany przymocowaniu turbo)
- przepływomierz (bosh oem, stary zaniżał),
- zawór n75 (pierburg 7.22687.39.0)
- cewki na 2.0 tfsi (nowe NGK U5014)
- Nowy filtr powietrza oem
i dalej mam wrażenie jakby go cos trzymało
z góry dziekuje
Ostatnio edytowane przez Drek ; 21-09-2021 o 18:53
Nikt nie moze pomoc?
Czyli to moze byc wina zaworu N75 i jego charakterystyki? (To doladowanie za małe?)
Hej,
Masz jakieś DTC?
Masz pewność że soft to seria ?
Próbowałeś odpiąć wężyk od gruszki ? Dzięki temu zasymulujesz cały czas zamkniętego westgate.
Zastanawia mnie dlaczego brakuje 200mBar a Ty masz N75 wysterowany na 70%...
Log 115 - zadane przez komputer blisko 1 bar (czyli prawidłowo) ale turbina pompuje do około 0,75 bar.
Jest jeszcze taki sposób, aby odłączyć N75 i przejechać się, ale nie pałuj, tylko tak do 3,5-4 tyś max i patrz na manometr ile pompuje tak do około 1.1-.1.2 bar.
Pozdrawiam.
Zero bledow w 01
Pewnosci nie mam czy soft to seria bo mam auto od niedawna, poprzedni właściciel nic nie mowil.
Dzis spróbuję odpiąć i sprawdze.
Wczoraj jedynie odpialem wtyczke od n75 efekt doladowanie 0.3 bara i auto nie jedzie