Czy któryś z forumowiczów zdejmował listwy dachowe w TT?? 2 szt lakierowane biegnące wzdłuż auta. Czy wystarczy odkręcić tylko śrubki pod kapselkami i zejdzie, czy jakieś większe kombinacje?
Czy któryś z forumowiczów zdejmował listwy dachowe w TT?? 2 szt lakierowane biegnące wzdłuż auta. Czy wystarczy odkręcić tylko śrubki pod kapselkami i zejdzie, czy jakieś większe kombinacje?
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
otwierasz bagaznik. z tylu gdzie sie listwa konczy sa ukryte srubki(po jednej z kazdej strony) znajdziesz je pod czarna plastikow obudowa.. musiz ja delikatnie odgiac i odkrecac po malu.. troche ciezkie dosjce ale dasz rade. jak odkrecisz ta srubke to listwe wypinasz do gory podwazajac ja delikatnie... a z zalozeniem tez nie ma problemu tylko muisz dobrze spasowac...pzdr
I z przodu lekko wchodzi pod szybę, wiec trzeba na końcu do tyłu pociągnąć.
A co utlenia się aluminium?
Tenks, na dniach powalcze.
Tak. W okolicach zaślepek widać babelki. Poza tym ktoś nie bardzo wiedział jak odchylic zaslepki i je podważał. Efekt taki, że na obrzeżach zdarty lakier i w jednym miejscu bezbarwny zaczal brzydko odchodzić :/
Koszt niewielki, roboty także więc warto zrobić, bo z kazdym podejściem do auta wzrok w te miejsca ucieka.
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
witam czy któryś z użyutkowników TT wie jak ściągnąć listwę ozdobną dachu,która idzie wzdłuż szyb- ta czarna ??
Trzeba zdjąć uszczelke która w tej listwie siedzi i rozwiercić nity. przy tylnej szybce jest na zatrzasku. proponuje zacząć od rozwiercania od strony lusterka. Do powtórngo montażu niezbędna bezie nitownica i odpowidniej śrenicy nity.
czyli sporo pracy tylnią szybkę trzeba wyjmować?
marys601, po pierwsze przywitaj sie w odpowiednim dziale, a po drugie Twoj avatar przedstawia nasza klubowiczke Agnieszke - nie jestem pewien czy byla by z tego zadowolona, dlatego proponuje go zmienic
ups to faktycznie
Na dniach czeka mnie demontaż listw dachowych w 8N Niestety w okolicach przednich zaślepek są bąble. Znalazłem fajny filmik.
https://www.youtube.com/watch?v=OGXJ6oD-soQ