-
Sonda lambda
Witam zamówiłem właśnie downpipe do Audi TT 8J 2.0 TFSI 2wd przypomniało mi się że przecież po wycięciu kata wyskoczy check engine i trzeba to oszukać tymi sondami lambda czy jakoś tak.
Miał ktoś z tym styczność? Wie co trzeba zamówić jaką tą sondę?
-
Cześć, ja znam dwa rozwiązania, albo dasz auto do zmodyfikowania softu i zdezaktywowania drugiej sondy, albo drugą sondę wkręcasz na przedłużce, wtedy może pracować normalnie, bo trafia do niej mniej spalin, więc "widzi, że kat działa" . Mój DP miał już wspawaną taką przedłużkę i wszystko działa jak trzeba.
-
Tylko musisz mieć w downpipe miejsce na druga sonde , jak masz to kupujesz tulejke pod sonde, poszukaj na alledrogo.
Jak nie masz to musisz do tunera podjechać żeby wyłączył ja programowo i spokój .
Z tulejkami bywa różnie, a wyłączenie programowo to koszt około 100-150zl
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
-
A taki zwkły mechanik dobry ale nie zajmujący się tunningiem myślisz że dałby radę ?
-
Wymienic dp czy zalozyc sonde?
Wymienic wymieni, sondy masz 2, tylko pod druga musisz zalozyc tulejke, ja nie bawilem sie w to nigdy tylko jechalem zeby mi wylaczyli ja programowo, bo z roznyxh zrodel wiem ze te tulejki dzialaja lub nie dzialaja jak powinno.
Poczytaj na internecie duzo tematow znajdziesz.
-
A wie ktoś jaka jest cena za takie usunięcie tych sond programowo? Bo nie chce przepłacić
-
Dokładnie to druga sondę się usuwa, w krk płaciłem 150zl.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów