-
Logi 2.7T
Witam,
Nie wiedziałem gdzie wrzucić swoje pierwsze logi silnika 2.7T V6 Allroad, a posiadając TT8N więc zamieszczam je tu do Waszej analizy.
Zaznaczam, że jest to skrzynia automatyczna (jeszcze muszę doczytać co i jak), a chodzi mi o przepływomierz i o doładowanie.
Jak to Waszym okiem wygląda.
Pozdrawiam.
-
Wyglada jakbys nie mial speawnej pompy paliwa bo wtryski petla..
-
Jestem już po wymianie wszystkich olejów i filtrów, a więc jeszcze wymienię świece, założę PFR6Q (645.
-
-
Panowie,
4 dni i nikt i nic, bo 2.7BiT ?
Co nie co wiem, ale chcę opinię ekspertów.
Pawel-2005, jak to teraz wygląda ?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez gigo ; 06-06-2020 o 18:20
-
Koledzy dobre duszyczki sie urlopuja i ciesza sloneczkiem zapewne
U mnie też cisza (smuteczek)
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
-
Witam.
Silnik 2.7BiT V6 250KM
Szukam rozwiązania i pomocy z Waszej strony.
Od wczoraj mam problem z przeładowaniem turbin lub jednej turbiny, choć tego nie widać na mechanicznym zegarze (mam zamontowany) to w granicach 0,6-bar (a normalnie przez rok dochodziło do 0,70-0,75-bar i brak jakichkolwiek błędów) jest upust powietrza i silnik wpada w tryb awaryjny – serwisowy, auto jedzie, ale słabo (błąd 17965)
Dziś robiąc (błąd skasowałem ”17965 - regulacja ciśnienia doładowania P1557-35-00-przekroczona granica regulacji” ) logi dynamiczne (skrzynia automat III - bieg) i wyszło jeszcze mniej bar – załącznik. Oczywiście błąd powrócił ten sam.
Gdzie szukać przyczyna takiego problemu czy dwie DV (zawory upustowe) czy jeden zawór N75 (sterownik turbinami)
Pozdrawiam.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Witam.
Znalazłem przyczynę nie doładowania. Wymieniając rozrząd, nie skręciłem opaski od intelcoolera.
Zrobiłem jeszcze raz logi i chyba wszystko jest OK. Przepływomierz również dobrze pokazuje.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez gigo ; 19-06-2021 o 09:32
Uprawnienia umieszczania postów