Od pewnego czasu mam problem ze sprzęgłem szarpie podczas ruszania i zmiany biegów. Z tego co wnioskuję będzie do wymiany. Macie jakieś porady w tym temacie?
Od pewnego czasu mam problem ze sprzęgłem szarpie podczas ruszania i zmiany biegów. Z tego co wnioskuję będzie do wymiany. Macie jakieś porady w tym temacie?
Muszę przyznać że sporo pracy przechodziłem przez to u siebie. Czeka Cię demontaż belki, rozpięcie napędu i trochę szarpania ze skrzynią bo do lekkich nie należy. Trochę przeszkadzają przewody wspomagania ale ja tego nie rozpinałem.Zwróć uwagę na specjalną procedurę odpowietrzania wysprzęglika aby go nie uszkodzić.
Jak coś służę pomocą.
Dzięki za radę z tymi przewodami bo znając życie pewnie bym je rozpoił a co do belki to tylko ją opuszczasz czy całkowicie demontujesz ?
Faktycznie naszarpałem się i to zdrowo przy wymianie tego sprzęgła ale teraz jeździ jak młody bóg. Dzięki Brynio za radę mniej więcej wiedziałem czego się spodziewać. Jednak belkę musiałem zdemontować. Opłacała mi się robota samemu bo sporo zaoszczędziłem w warsztacie krzyczą mega kwoty ja natomiast kupiłem sprzęgło na własna rękę i to było super rozwiązanie. Jak macie podobny problem i wymieniacie sami to zobaczcie sobie w https://www.sprzeglo.com.pl/czesci/z...63-km/11518942 Warto!
Paweł chyba o coś innego pytał.
AUDI nie przestaje się kochać.