To nie pierwsza i zapewne nie ostatnia negatywna opinia o aso Lubin. Niestety- oni mają tylko piękne procedury a mechaników z prawdziwego zdarzenia widocznie brakuje...
Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
To nie pierwsza i zapewne nie ostatnia negatywna opinia o aso Lubin. Niestety- oni mają tylko piękne procedury a mechaników z prawdziwego zdarzenia widocznie brakuje...
Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
Po włączeniu silnika zapala mi sie kontrolka MR i nie mogę włączyć MR. Co to moze byc?
podłącz vcds to będziesz wiedział, bo tak to nikt Ci na 100% nic nie zagwarantuje.
Pokazał taki błąd, na razie skasował i sie nie pojawia. Nie przejmować sie tym czy wręcz przeciwnie? Miał ktoś z Was cos podobnego?
Fajnie że kolega sprawdził regenerację też zamierzam z niej skorzystać w moim TT
ale mam pytanie do lepiej znających się na częściach... Demontując moje amortyzatory tylne MR na czas wysyłki i naprawy chciałbym wsadzić zwyczajne używane tanie. Czy do mojej TT MK2 3.2 VR6 z 2006r pasują wszystkie tylne amortyzatory od MK2 czy tylko od wersji 3.2 lub są jeszcze jakieś inne zależności ? czy ktoś był by w stanie podać numer części amortyzatorów które pasują?
rozumiem, że wkładając zwykłe amory wyskoczy błąd na FISie ? ale jak zamienię z powrotem na MRy to błąd zniknie, lub wystarczy jego skasowanie, by się nie pojawiał ?
Szybkie pytanie do właścicieli TT ze 100 procent sprawnymi amortyzatorami magnetic ride.
Mam taki problem albo nie, bo niemam porównania. Wydaje mi się ze auto na tym zawiasie mam za bardzo pływające (szczególnie tył). Teoretycznie amorki są sprawne, byłem na kilku ścieżkach diagnostycznach (pokazują pogode) i oczywiscie pokazuje ze wszystkie są sprawne. W trybie serwisowym tył stoi dębowo (niema opcji zebym mogl go rozbujać, góra dół) za to w trybie normal i sport ugina sie jak stara szmata, mogę rozbujać ze bedzie podskakiwał jak na samych sprężynach. Najlepsze jest to ze przy malych predkosciach jak przejezdzam przez progi czuc te bujanie (bardzo irutujące). Z przodem tego niema. Przy duzych prędkościach czuc jakby tył deko myszkował ma łukach (strasznie wkurzające).
I teraz nie wiem, czy kupić cały zestaw nowych amorków (wkurwie sie jak bedzie mała zmiana albo wogole) czy zainwestować w KW z dcc, czy wogole wypieprzyć magnetic ride i zalozyc porzadny gwint.
zapomnialem dodać ze sprezyny są zmienione na eibacha
Miałem dwa TT z M.R. i nie miałem takich problemów. Zawiszenie bdb, choć nie każdemu przypadnie do gustu sposób jego działania.
Mam też DCC w VW Passat CC i również działa jak powinno.
Reasumując zawieszenie nie powinno pływać i nadmiernie się bujać.
AUDI nie przestaje się kochać.
moze poprostu średnio odpowiada mi charakterystyka MR, albo amorki są juz w jakimś stopniu zużyte
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
jezdzilem na kW DCC w A3 i tam charakterystyka tłumienia dziala super
Obstawiam zużyty M.R. w Twoim TT.
AUDI nie przestaje się kochać.
racer, a podaj rozmiar opon, model, ciśnienia
Witam,
Odświeże temat bo nie chce otwierać nowego.
Czy blad ponizej oznacza koniecznosc wymiany amortyzatora MR?
1 Fault Found:
00144 - Rear Left Dampening Adjustment Valve (N338 )
009 - Open or Short to Ground - MIL ON
Dodam ze swieci na zolto w zegarach kontrolka zawieszenia MR
Ostatnio edytowane przez adik2019 ; 02-06-2019 o 10:06
Niekoniecznie. Zacznij od sprawdzenie wtyczki oraz kabelka przy wtyczne. Błąd oznacza że jest przerwa lub zwarcie w obwodzie tylnego lewego zaworu amortyzatora. O ile dobrze zrozumiałem
Rozumiem ze aby dostac sie do wtyczki trzeba targac caly boczek w bagazniku?