No ja się pisze, ale dwie osoby to zaden hurtowy zakup.....Zamieszczone przez Maru
No ja się pisze, ale dwie osoby to zaden hurtowy zakup.....Zamieszczone przez Maru
foty czego? ja to na podstawie tego tematu wypisalem wiec wszystko o nich jest tu zawarte badz na allegro.Zamieszczone przez max1236454
Piotr jest nas dwoch - ktos jeszcze? do srody bede zamawial
[ Dodano: 13 Lipiec 2009, 18:02 ]
spoko, wymieniam sobie indywidualnie bo zainteresowanie jest chyba za małe.
mozna mnie juz nie liczyc.
[ Dodano: 15 Lipiec 2009, 09:16 ]
No i po zabiegu.
tarcze power disc ATE przod (nacinane)
tarcze ate tyl
klocki przod i tyl ATE
czesci - 1180zł
wymiana 170 zł.
Jutro je dotre to dam znac w poniedzialek/wtorek jak wrazenia.
gdyby kogos obchodzil/ciekawil proces montowania to tu jest pare fotek:
http://picasaweb.google.pl/MBogucki0...eat=directlink
W razie czego mogę śmiało podać namiary do absolutnych mistrzów cenowych pod względem części. Mechanik chciał za te same części ok. 250 zł więcej.
Gdy tankujesz z myślą o najbliższym czwartku bądź niedzieli to wiedź, że szatan się tobą interesuje
Ja dzis zakupilem tarcze na przod Zimmermanny, a na tyl ATE. Razem 600zl.
Wydaje mi sie ze niezla cena. Niby firma jedynie hurtowo sprzedaja, ale nie bylo problemu z zakupem tarcz. Oczywiscie gladkie.
Jezeli ktos bedzie zainteresowany, to podam adres.
pzdr
Piootr, no to podaj prosze
NO RISK,
NO FUN.
Piootr,
Czyżby Lewian
Znowu TT znowu Cabriolet
Juz podaje:Zamieszczone przez max1236454Kod:http://www.stewmar.pl/Nie, a tak na przyszlosc, to odradzasz??Zamieszczone przez ZUCZEK
Piootr,
Wręcz przeciwnie bardzo rzeczowy i konkretny przedstawiciel
Znowu TT znowu Cabriolet
Przy okazji wymiany tarcz i klocków rozbieracie hamulce żeby je wyczy?cić, zakonserwować, zobaczyć czy wszystko gra + wymieniacie wszystkie gumki? Czy uważacie że wystarczy reagować jak co? się zaczyna dziać a takie profilaktyczne rozbieranie to zbędny wydatek?
Piozu, w zasadzie to wystarczy sprawdzić tylko gumki nie s? dziurawe i czy nie ma rdzy na tłoczku wystarczy wszystko wyczy?cić ,nie ma potrzeby rozkręcania wszystkiego !! ale z drugiej strony miałem raz pewn? przygodę Mechanik nie wyczy?cił tłoczka z rdzy założył nowe tarcze +klocki tłoczki powciskał Ja autem do?c długo nie je¥dziłem i skończyło się to Tak że tłoczek nie odbijał ?ci?gało auto na jedn? stronę bo z prawej strony blokowało w rezultacie zagotowało płyn hamulcowy poszły klocki przewody i trzeba było znowu kupić komplecik więc to niby zwyczajna wymiana ale dobrze jest to zrobić dobrze
Piozu,
W nowych autach to zbędna robota a nasze jak wiemy takowe nie s? więc wskazana aby zachować je w dobrej kondycji
Znowu TT znowu Cabriolet
Odświeżę temat
Które klocki byście polecili na przód do TT8j ATE, TRW czy BREMBO? Dodam że BREMBO znalazłem taniej niż ATE?
Brembo z wymienionych będą najlepsze, osobiście jednak polecę Ferodo lub Zimmermann.
Panowie. Pytanie odnośnie hebli na przód. Zakupiłem już klocki ATE Ceramic bo miałem końcówkę swoich. Niestety na starych tarczach ATE okazało się, że jest bicie boczne. Zamówiłem Rottingery GT nacinane/nawiercane ale zastanawiam się czy do tych klocków co wyżej pisałem to dobry wybór. Jeśli gładkie tarcze ATE beda znacznie lepiej hamować to wybiore rozsądek. Pozdro pany