a DP seria czy kwas? bo jak było coś modzone przy wydechu to może po rozgrzaniu trochę się wyciąga i odsuwa od elementu o który puka
a DP seria czy kwas? bo jak było coś modzone przy wydechu to może po rozgrzaniu trochę się wyciąga i odsuwa od elementu o który puka
DP seria, ale był demontowany więc nie można tego wykluczyć. Akutualnie TT wróciło do mechanika, jutro będę wiedział więcej.
No i słusznie, byłem pod wrażeniem że sam robiłeś, a tak to oczywiście że niech mechanik parzy co się dzieje.
Daj znać bo niezła zagadka i jestem ciekawy co wyjdzie...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
BelfegorTT miałeś nosa, powodem tych dźwięków był zbyt blisko ustawiony wydech, ale w którym miescu obijał to tego się nie dowiedziałem. Teraz jest już w porządku
Bo sam tak kiedys miałem tylko ze przy DP 3”
Ale jak widać małe przesunięcie i seria tez wadzi
Najwazniejsze ze to tylko taka pierdoła
Cześć,
Po dłuższej nieobecności poniżej lista aktualizująca:
- założone LPG, średnie spalanie: 13 litrów/100km, więc nie ma źle,
- wymieniona przednia szyba (powstało pęknięcie od strony pasażera na skutek wbitego kamyka),
- wymieniony czujnik położenia wału,
Odwiedziłem również hamownię w celu sprawdzenia faktycznej mocy. Wynik poniżej. Zgubiłem gdzieś 20 km. Po rozmowie z osobą, która robiła pomiar uzyskałem informację, że auto trochę szarpie i widać to na wykresie. Nie przyspiesza równomiernie tylko od pewnego momentu jest zamuła, później znów idzie. Pomiar robiony zarówno na benzynie 98pb jak i na gazie. Co ciekawe moment obrotowy jest nieco wyższy niż podaje producent. Jeśli ktoś się zna na interpretacji wykresów z hamowni to proszę o Wasze sugestie co może być przyczyną takiego wyniku.
Załącznik 14207
W przyszłym tygodniu ogarniam tylną oś. Na założenie czekają już nowe tarcze oraz dystanse 30mm.
Ostatnio edytowane przez wiciu ; 08-09-2018 o 10:48
Nie wiem dlaczego, może tylko mi - nie widać fotki wykresu
Aby zdiagnozować dlaczego brakuje mocy trzeba robić logi https://www.klubtt.pl/showthread.php...agnostyka-VAG)
Sam wykres nic nie daje
teraz wykres widać
faktycznie jest do bani
rób logi
pamiętaj aby je zrobić na paliwie 98
Cześć,
Logi jeszcze przede mną, ale wszystko jest na dobrej drodze.
Tylna oś ogarnięta. Nowe tarcze i dystanse 30mm, do felg 8j są idealne jak na codzienną jazdę.
Mam jeszcze problem z szybą kierowcy. Za każdym otwieraniem/zamykaniem słychać straszny pisk. smarowałem uszczelki silikonem w sprayu, niestety nic to nie dało. Macie jakieś sugestie jak rozwiązać ten problem? Poniżej filmik:
https://megawrzuta.pl/download/df762...5f4c4caba.html
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Cześć,
Wczoraj zrobiłem logi. Temat zamieściłem w zakładce VAG COM. Byłbym wdzięczy za analizę
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez wiciu ; 16-09-2018 o 12:43
Gratki auta
Odnośnie poduszek amortyzatorów, jakie miałeś objawy?
Pozdr
Miki
Dzięki Miki
Jeżeli chodzi o poduszki to objawiało mi się to tym, że bardzo mi stukało w kabinie jak wjechałem nawet w najmniejszą nierówność i miałem znacząco uniesione kielichy pod maską. Początkowo stawiałem na amortyzatory, jednak opinia diagnosty to wykluczyła, podobnie jak inne podzespoły zawieszenia. Chałupniczo poduszki można sprawdzić zdejmując koło oraz łapiąc za sprężynę zawieszenia unosząc wszystko do góry, mając przy tym otworzoną maskę. Jeśli kielichy się podnoszą to znaczy, że poduszki są wybite.
Cześć,
Ostatnio TT przeszło małe odświeżenie. Zakres prac:
- mycie detailingowe,
- glinkowanie,
- polerowanie,
- nałożenie wosku,
Najbliższe plany to założenie sprężyn obniżających -40/-40 (Paweł-2005 dzięki za sprzedaż). Głównie zależy mi na obniżeniu przodu, ponieważ obecnie siedzi wyżej niż tył. Poniżej kilka świeżych zdjęć:
Bardzo podoba mi się Twój egzemplarz Jedne z najlepszych felg moim zdaniem. Też na nie poluję, ale ciężko znaleźć coś w dobrym stanie
To 18stki? Edit: Doczytałem