A mi się te felgi podobają, zgrabne, lekkie w prezencji
pozdr
Miki
W piątek wpadł nowy cały wydech z dp, katalizatorem sportowym, przepustnicą i oczywiście blendą (plaster miodu) od kolegi "Michal26".
Poprzednia blenda
Blenda kevlar.jpg
Nowa blenda
Plaster miodu TT.jpg
Sorki za jakość-ciasno było w kanale https://www.youtube.com/watch?v=WlFE...ature=youtu.be
Na dzień chłopa gadżet od mojej Żoneczki zwanej "Bubu"
Brelok TT.jpg
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 11-03-2018 o 07:14
Fazer, robisz dobrą robotę. Mówiąc krótko, jaram się! Oby tak dalej
"A kiedyś to ja Wam wszystkim pokażę! ale na razie mi się nie chce." - Motto mojej teTTuni co imię jej brzmi Skarbek
Dłubaj, dłubaj pamiętaj jesteś obserwowany ja na hasło "a czy wiesz kochanie że dziś jest dzień mężczyzny?" usłyszałem "ty co najwyżej możesz mieć raz w roku dzień chłopaka i nie, nie dostaniesz nic do auta a teraz idź sprzątnąć ten syf po myciu auta zanim moi rodzice wrócą" w każdym razie taki modzik jak dla mnie to na kolejny już plus dla Ciebie
To dziś zrobiony został przegląd i wymiana rozrządu. Dodam, że smok został wyczyszczony i potwierdza się, iż jest to bardzo ale to bardzo wskazana operacja, wręcz obowiązkowa! Chyba wymienię w punktach, to co zostało zrobione w ostatnim czasie, tak będzie przejrzyście.
DATA -15.03.2018
PRZEBIEG -227.000 km
WYMIANA:
1. OLEJ MOTUL X-CESS 8100 5W40
2. FILTR OEJU K&N HP2005
3. FILTR POWIE. MANN C37153
4. FILTR PALIWA BOSCH F5318
5.FILTR KABINOWY Z WĘGLEM
AKTYWNYM BOSCH 1987432300
6. WYMIANA ROZRZĄDU KOMPLET
+ ŁAŃCUCH SPINAJĄCY WAŁKI
7. WYMIANA PASKA WIELOROWKO.
8. WYMIANA PRZEWODÓW HAM.
ELASTYCZNYCH W OPLOCIE HEL.
9. WYMIANA PŁYNU HAMULCOW.
10. WYMIANA PŁYNU WSPOMAGA.
11. WYMIANA PRZEWODU PODCIŚ.
Z ZAWOREM ZWROTNYM.
12. WYMIANA LAMP PRZEDNICH
ORYGI. MAGNETI MARELLI.
13. WYMIANA NOWY KOMPLETNY
WYDECH AKTYWNY Z KWASU
2,75DP - 2,5KAT. 2TŁUMIKI
FIRMA INOCHI MOTORSPORT
14. DATA -26.10.2017
PRZEBIEG -220.950 km
OPONY ZIMOWE PIRELLI
SOTTOZERO 2 -205/55/16
15. DATA -29.01.2018
PRZEBIEG -224.300 km
WYMIANA 4 CEWEK ZAPŁONO.
AKCJA SERWISOWA AUDI
SIEŃKO I SYN. BIAŁYSTOK.
NASTĘPNY PRZEGLĄD:
DATA -14.03.2019
PRZEBIEG -237.000 km
NASTĘPNA WYMIANA
ROZRZĄDU
PRZY: -280.000 km
Wskaźniki TT.jpg
To jeszcze wytłumacz koledze że jest to element zamocowany w misce olejowej, przez który pompa zasysa olej potrzebny do smarowania silnika. W momencie zapchania sitka (smoka) robi się silnikowi kuku!
Ale wątek kolegi to chyba nie najlepsze miejsce do wyjaśnień.
Fazer pokazałbyś lepiej jak osiadły nowe lampy na samochodzie, bo taki widok nie zdarza się zbyt często.
Powiedz prosze coś więcej o tym wydechu jaka przepustnica, gdzie zamontowana itd.
No bardzo proszę https://www.youtube.com/watch?v=WlFEFSr80Vw
Wydech jest robiony cały z kwasówki razem z DP(2,75" przejście na 2,5") i katalizatorem + 2 tłumiki, środkowy i końcowy. Przed tłumikiem ostatnim jest przepustnica (sterowana z pilota), co widać w 14 s. filmiku. Sondy pozostały tak jak w oryginale i spełniają swoja rolę. Na filmie nie słychać tego co w rzeczywistości. https://pl-pl.facebook.com/inochimotorsport/
Ogólnie jestem zadowolony z "wrażeń" nie tylko dźwiękowych ale również odczuwam większą żwawość "Ośki".
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Filmik z otwartą przepustnicą wydechu podczas wyprzedzania - dźwięk w środku "Ośki" (najlepiej użyć słuchawek).
https://www.youtube.com/watch?v=CZqX...ature=youtu.be
Kilka fotek spodu "Ośki" z nowym wydechem.
2 WYDECH.jpg
3 WYDECH.jpg
4 WYDECH.jpg
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Dziś przyszła pompa wspomagania układu kierowniczego od kolegi "Michał26"
1 Pompa wspomagania Audi TT 8N.jpg
2 Pompa wspomagania Audi TT 8N.jpg
No ładnie ładnie, widzę że chyba w totolotka trafiłeś ostatnio, bo dopieszczasz to autko niesamowicie. Oby tak dalej
Wstaw jakieś zdjęcie po montażu nowych lamp jeśli możesz, bo ciekawość mnie zżera jak to wygląda.
Już wstawiam, przed myciem więc troszkę przykurzona Ośka jest
W totka, no nie, ja to raczej pikuś jestem. Jak widzę, co ludzie tu na forum pod maską mają
1 Reflektory.jpg
2 Reflektory.jpg
3 Reflektory.jpg
I coś dla Kanapy - bo ostatnio się nie popisałem
Mycie pianownica.jpg
Rzadka ta piana kolego Bardzo ładnie prezentują się te nowe lampy. Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak przywracasz swojej TT świetność sprzed kilkunastu lat Tak trzymaj!
Nooo teraz lepiej mi się zrobiło haha wincyj tej piany !! ... świetnie się prezentują te lampy, elegancki widok. Chciałbym żeby moje były też takie ale cóż na razie są inne wydatki wydech również jak najbardziej mi się podoba. Dobrze poczytać i pooglądać jak ktoś serio dba o samochód.