Znalazłeś już gumki za siedzeniem czy jeszcze nie?
Dbaj o nią, dała mi naprawdę dużo radości.
Znalazłeś już gumki za siedzeniem czy jeszcze nie?
Dbaj o nią, dała mi naprawdę dużo radości.
To sprawka słabych jakościowo dystansow, kup h&r i problem ustanie.
Znowu TT znowu Cabriolet
Czy ktoś się orientuje jak przywrócić do żywych klapkę wlewu paliwa w MK2?
Czy ktoś się orientuje jak przywrócić do żywych klapkę wlewu paliwa w MK2?
Nie wiem, czy to jest takie proste. Polerowanie raczej niewiele da, choć możesz spróbować.
Obecny jej wygląd to zasługa środków myjących, które weszły w reakcję ze stopem metalów.
AUDI nie przestaje się kochać.
Myślę że po:
1. Papier aby zmatowić np. wodny 800/1000 - troszkę popracować, zetrzeć utlenione alu
2. Filc polerski okrągły na rzep np. na wiertarkę + pasta do alu np. MELLERUD ( http://allegro.pl/pasta-do-polerowan...501304579.html ) lub dostaniesz ją tez np. Leroy Merlin albo w Juli albo inna np. AUTOSOL.
3. Dla zabezpieczenia efektu połysku można położyć jakiś klar czyli lakier bezbarwny.
Tylko że tym sposobem zrobisz na połysk. Można zamiast klaru położyć np. inny lakier np. srebrny matowy lub grafit, czarny itp.
A jakby najpierw zmatowić, żeby usunąć tą utlenioną warstwę, a potem potraktować ściernicą? Nie będzie połysku, tylko szczotkowane aluminium. Chyba bliżej temu do ori faktury.
Witam!
Leciutki odkop, ale postanowiłem przejąć wątek o moim TT (dzięki czarny <3)
Dzisiaj piękność dostała dokładne mycie z lekkim detailingiem wykonanym przez czarnego.
Moim zdaniem wygląda obłędnie, ale ocenę pozostawiam wam.
Racja, wygląda obłędnie
Skoro jesteś nowym właścicielem czego Ci gratuluję to załóż własny temat o aucie a ten zamkniemy
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden