Dzięki "Leszek", swoją drogą b. ładna fotka. I tak została podjęta już ostateczna decyzja (zamówienie już poszło), oczywiście przy pełnej aprobacie "Bubu"
AEZ STRAIGHT 18" - 8,0 - 5x100 - ET 35.
AEZ STRIGHT.jpg
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 12-02-2018 o 18:39
Chodziło mi jak będziesz miał mocno schowane koła przy tych wymiarach i widzę, że te, co kupiłeś będą identycznie wyglądały-też ET 35
PS. mam podobne AEZ w innym aucie, tylko trochę gęściejsze(więcej ramion). Pięknie lśnią w słońcu, tylko musisz konserwować, czyt. zabezpieczać, bo robią się wżery pod lakierem.
Ostatnio edytowane przez Leszek ; 12-02-2018 o 09:56
Fazer, regenerowałem własne skóry ostatnio i przy okazji przejrzałem masę poradników na temat co można zrobić ze skórami. Zanim oddasz fotele do ponownego obszycia, to sprawdź proszę w warsztatach autodetaillingowych które zajmują się skórą. Myślę, że regeneracja może Cię kosztować mniej, a jest szansa, że będą jak nówki. Takie drobne przemyślenie
"A kiedyś to ja Wam wszystkim pokażę! ale na razie mi się nie chce." - Motto mojej teTTuni co imię jej brzmi Skarbek
Dziś jadę do warsztatu, który zajmuje się regeneracją/konserwacją lakieru. Oferta ich obejmuje także regeneracje skór - to porozmawiam z nimi na temat moich skór. Dzięki pozdrawiam.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Byłem w "autoklinice", zostałem uświadomiony co nieco jeżeli chodzi o moje skóry. Niestety, ktoś wcześniej próbował je reanimować i to spowodowało ich zmasakrowanie i w tym wypadku ich regeneracja mija się z celem, ponieważ i tak będzie trzeba wymieniać skórę z kilku miejsc w fotelu. Dopasowanie nowych kawałków polegałoby na ich malowaniu, w dalszej fazie czyszczenie foteli z lakieru/farby czy jakiejś tam kiepskiej jakości bejcy i na koniec ich całościowe pomalowanie odpowiednim kolorem (i może się zdarzyć, że może pękać). Cena wychodzi dość wysoka, dlatego zostaje przy całościowej wymianie skóry. Był to niezależny warsztat, i potwierdził opinie poprzednika nie naciskając na wymianę aby wyrwać kasę.
A nie myślałeś o wymianie całego kompletu siedzeń i boczków na np. czarne? Skoro nie da się zregenerować tych co masz, to taka wymiana na inne/czarne nadal wychodzi dużo taniej.
Malowanie foteli/barwienie skóry czy to farbami colourlocka czy APP jest bardzo trwałe. Rok temu pomalowałem sobie kierownicę w swoim daily i nic się z tym nie dzieje.
Ostatnio edytowane przez jacq ; 13-02-2018 o 00:08
Tak myślałem nad innym kompletem siedzeń/boczków, lecz plastiki u mnie też są w szarościach i średnio mi się to widzi, chociaż... Jeżeli chodzi o malowanie dobrymi preparatami, to ok. W moim przypadku jak wcześniej już pisałem skóra została wręcz zniszczona przez "niefachowe" pseudo odnowienie. Jak nie uda się znaleźć ori skóry, to walne jakąś w kolorze hiszpańskiej czerwieni czy bordo po całości i będę się w niej jadąc na zlot mościł
Jeszcze mam jeden pomysł - kupić np. ten komplet http://allegro.pl/siedzenia-fotele-b...1.html#thumb/1 i zrobić przeszczepy w miejscach najbardziej zużytych/zniszczonych z ori skóry, ale na ten temat musi się wypowiedzieć tapicer, któremu podrzucę taką myśl.
Ostatnio edytowane przez Fazer ; 13-02-2018 o 06:30
Dobry pomysł. Czerwień w aucie to życie, ogień! To moje marzenie i aktualnie poluję na Brerę z czerwonymi "wnętrznościami"
W związku z lekką bezczynnością spowodowaną niezdecydowaniem pana tapicera z Wawy, który chyba poległ zanim zaczął, czujniki już wpakowałem w wenty (dzięki Grabarz) pozostaje montaż, oraz zainspirowany zakupem kolegi "oOkillerjezOo" przyszły już przewody hamulcowe.
Wskaźnik w wencie.jpg
Przewody hamulcowe HEL.jpg
Oczywiście, że bym założył (jakby były, całe, ładne, nie popękane).
Sprawę foteli zamykam do czasu zlotu . Resztę będę na bieżąco aktualizował.
Dziś "przyjechały" alusy i szybko "pojechały" na montaż opon, wiosna idzie i zlot - tuż, tuż...
AEZ.jpg
W tej chwili montowane są przewody hamulcowe HEL w oplocie, wymieniany płyn ham., odpowietrzana pompa ABS. Montowane wskaźniki ciśnienia i temp. oleju w wencie oraz będą wstawione nowe lampy przednie. Mogę tylko dodać, iż stare przewody hamulcowe odkręciły się bez problemów (a straszono mnie, że może być problem).
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ciesze się że doradziłem ja mam idento tylko czerwone.
Fele sorrki ale będę szczery sa brzydkie mam znajomego na takich w cabrio i w moich oczach lipa. Ważne że Tobie podoba cała reszta malinka )!