Ostatnio edytowane przez omerta ; 17-11-2017 o 08:01
Błędów w kompie brak ? Coś nie tak z N75 wg mnie (wszedzie masz 100%), nie robiłeś softu po zmianach ?
Przepływka też pokazuje nic...
Ostatnio edytowane przez mlody_mk2 ; 17-11-2017 o 11:21
Czyli kupiłeś idealne turbo z tego co pamietam w stanie śmietnik ? Skoro logi na odpietej przepływce to nie wiem czy sens jest to analizować.
Znaczy po zamontowaniu i po ok 800-1000km (na zlot w tamtym roku jechałem już z dymiącym) zaczęło puszczać dyma (nowy olej motul), potem poszła do regeneracji, po regeneracji zalany valvoline 10w60 plus nowa pompa oleju - bo niby moja "przytarła" turbo (dziwne że k03 nie przytarła) i po może 400km (po regeneracji) w czasie wyprzedzania przy doładowaniu ok 0,4-0,5 zrobiło pffff i brak doładowania do teraz
Na odpiętej przepływce czy na odpiętym n75 ponoć ma coś pokazywać, nawet te 0,2-0,3 a tu nawet do zera nie dochodzi, jeździ się jak bez turbo, zero przyspieszenia
Ostatnio edytowane przez omerta ; 18-11-2017 o 06:17
Sprawdziles szczelnosc? Odepnij wezyk od wg na chwile i wyjedz ale z glowa sprawdz czy cokolwiek dmuchnie. Sprawdz tez czy przepustnica dziala poprawnie bo przeplyw stoi w miejscu i nawet bez doladowania powinno byc wiecej.
Tak szczerze to dziwne cos bo kolega od ktorego kupiles turbo jest na forum. Sam moze potwierdzic ze jezdzil caly rok na 1.5 bara i nic mu nie dolegalo. Ja przed wyjeciem turbiny tez smigalem tym autem i jezdzilo jakby lepiej niz na poczatku a u Ciebie juz 2 raz jest jakis problem.
Nawet jakby wg sie urwal to turbo gora by cos dmuchalo wiec sprawdz z przepustnica czy na zaplonie chodzi w pelnym zakresie a potem przelec sie bez wezyka w wg tylko tak aby nie zaladowalo maxa;/
Szczelność sprawdzałem dmuchając w tipa a potem w rure (turbo --> intercooler). Sprawdzę wg. Nie wiedziałem jak sprawdzić przepustanice, chociaż na nią stawiałem. Czyli po zapłonie przepustnica robi jakąś adaptacje (sorry nie dokońca zrozumiałem tematu jak sprawdzić przepustnicę), sądziłem żeby tylko logi zrobi
Wejdz w silnik -> basic settings -> kanal 060 -> Go! -> OK
Tak zaadoptujesz przepustnice. Jak sie adaptacja nie powiedzie znaczy ze cos z przepustnica jest nie halo.
Masz gdzieś zatkany dolot.
Zobacz na wlaczonym zaplonie czy przepustnica chodzi bo nawet bez doladowania ten silnik powinien miec wieksze przeplywy.
Sprawdzilem przepustnice. Na zaplonie odchyla sie jakies 8-9mm i wraca. Po dodaniu gazu na zaplonie odchyla sie maksymalnie
Ostatnio edytowane przez omerta ; 23-11-2017 o 10:32
Ale dlaczego chcesz wymieniać przepustnicę? U mnie jak szwankowała, to auto przyspieszało skokami bo źle podawała odchylenie i komp wariował. Poza tym wywalała błąd 17706(o ile dobrze pamiętam). Adaptację przechodziła i bieg jałowy był ok. 750 obr. tylko przycinała się przy otwieraniu. Kupiłem za 50 zł. na allegro i jest ok. Uszkodzona nie chodziła płynnie, tylko jakby coś delikatnie chrobotało.
A moze cos z turbo jest nie tak? Moze zdejmij tip zlap za wirnik, zobacz czy po regeneracji nic sie nie zmienilo.