Znam tego blacharza Czy to Pan Szydłowski? Jeżeli tak, to śmiało polecam. I nie dziwią mnie terminy
oo! Dzieje się, pochwal się efektem!
W trakcie odbudowy autka zająłem się światłami. Postępując wg wskazówek AcidTT -tu dziękuje Acid - zabrałem się za odblysniki żeby dać do regeneracji.
Okazało się ze odbłyśnik jest w super stanie, (następny element potwierdzajacy autentyczność przebiegu).
Soczewka mleczna za to jakaś taka.
Wystarczyła wilgotna chusteczka do okularów i efekt znakomity. Dobrze ze mnie Acid w porę uprzedził żeby nie dotykać odblysnikow. Poniżej fotki. Na końcu lampy: jedna nie czyszczona jeszcze- widać różnice
Przed czyszczeniem, paluchem wstępnie sprawdzone ze schodzi :
I wyczyszczona:
Poniżej lampy czyszczona i przed czyszczeniem:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobra robota!!!
Ciekawe jak to wpłynie na widoczność? Daj znać jak zamontujesz na aucie i będziesz mógł powiedzieć coś więcej. Może się zmobilizuje aby ukończyć swoje dzieło które zacząłem i do dziś nie ukończyłem.
Teraz pytanie: czy trzeba zerować przy/po ustawianiu świateł mechanizm samopoziomujący? Podobno on nie bierze pod uwagę nachylenia lampy, tylko nachylenie całego auta.
Bierze pod uwage nachylenie calego auta i ustawi sie sam ale nie bedziesz mial pewnosci ze lampy zamontowales dokladnie w idealnie ten sam sposob jak byly wiec przydaloby sie podskoczyc na minimalna korekte. Mysle ze bedzie potrzebna. Gorne mocowanie lampy to pikus ale trzeci punkt zawsze mogl Ci sie odrobine przekrecic na gwincie i juz moze byc swiatlo delikatnie zle ustawione.
Ps. Nie ma zamaco efekt jest widoczny takze robota na plus. Wlozysz swieczki 4800K i napewno roznica bedzie duza.
Na ustawianie na pewno trzeba jechać. A te trzy śruby torx co trzymają odbłyśnik to trochę bardziej przykręcić i gołym okiem widać jak się przestawia odbłyśnik - te czerwone tulejki tez się poddają jak się te śrubki dokręca. Mam nadzieje ze nie braknie regulacji na stacji jak co to w tedy tymi torxami trzeba będzie pokręcić?
Nie zabraknie regulacji. Na tych tulejkach sylikonowych kuca bo tak ma byc zeby nie uszkodzic odblysnika przy dokrecaniu. Na stacji ustawia Ci lampy bez problemu bo to bedzie juz tylko jak dostrajanie nastrojonej gitary. Doslownie troszeczke.
Tak się starałem te torxy dokręcać żeby oprawka soczewki w insercie w miarę symetrycznie siedziała
Dalej na blacharce auto ?