Hej,
tak jak w tytule - potrzebuję samego kontrolera haldexa do mojej TeTki - może ktoś posiada na zbyciu w dobrym stanie?
Pozdrawiam,
Rafał
Hej,
tak jak w tytule - potrzebuję samego kontrolera haldexa do mojej TeTki - może ktoś posiada na zbyciu w dobrym stanie?
Pozdrawiam,
Rafał
Hej,
a co się dzieje z Twoim? uszkodzony mechanicznie czy elektronika?
pzdr
hubi
Powiem tak... bardzo możliwe, że źle zrozumiałem mechanika, ale historia była taka:
- zakupiłem insert do Haldexa (zresztą chyba nawet u Ciebie hubi_pl ),
- przy okazji większego remontu samochodu, zleciłem wymianę wspomnianego insertu na zakupiony,
- przy wymianie, dostałem informację, że pewna część w Haldexie jest tak skorodowana, że jest ryzyko wycieku płynu,
- polecono mi znaleźć i zakupić kontroler - no chyba, że coś źle zrozumiałem/usłyszałem (i raczej tak właśnie było)... co do tego jeszcze się upewnię.
z tego zdjecią to widać, że pierścień segera nie ma na czym się trzymać
Części TT 8N 225KM i R32
Hmm, to by miało sens i brzmi logicznie... zatem co powinno się tu wymienić, by można to było poskładać?
Przepraszam z góry za brak wiedzy i głupie pytania...
weź tigiem obspawaj i nic nie wymieniaj, ten insert tak często się wyjmuje, że to nic nie przeszkadza
Części TT 8N 225KM i R32
Okej, to też jest jakieś rozwiązanie. Ale gdybym jednak chciał wszystko zrobić "po fabrycznemu" :P to należy wymienić sterownik (bo ten element jest częścią sterownika, zgadza się?)..?
Tak powinienes ale nie rob tego tylko zrob tak jak radzi Grabarz, nie bedziesz sie do insertu juz napewno dotykal.
Możesz też zrobić tak jak u mnie zrobił to Paweł dopasowana podkładka zaklepane z każdej strony i po problemie trzyma lepiej niż fabryka!
Tez bym to zabezpieczyl i tyle. Na zdjeciu jest stary insert tak?
Sent from TT
Chyba stary, tego nie wiem. Od ponad tygodnia samochód jest w warsztacie.
EDIT: jutro będą próby spawania tego ustrojstwa.
Ostatnio edytowane przez Ravs ; 12-07-2017 o 17:33