Niestety tez nie widze. Ostatnio ten serwer czesto niedomaga ech. Czyzby znowu trzeba sie przezucic na cos innego;(
Niestety tez nie widze. Ostatnio ten serwer czesto niedomaga ech. Czyzby znowu trzeba sie przezucic na cos innego;(
No ładne kwiatki z tym silnikiem. Tym bardziej mnie to martwi, że mam taki sam w pasku i zbliżam się do 60kkm... Oleju tak dużo jeszcze nie bierze (do 1L na rok - czyli od wymiany do wymiany).
No nic, w razie co wiem gdzie szukać pomocy.
Btw. zdjęcia niestety nie działają.
Ostatnio edytowane przez samek ; 04-07-2017 o 13:15
Pozdrawiam!
Było: Audi TT 8J 1.8 TFSI => Jest: VW Passat B6 1.8 TSI+++++++++[Yanosik - Antyradar w smartfonie]
Paweł, PW napisałem, mam nadzieje ze sie dogadamy
nie widać :/
wrzucja przez www.tinypic.pl/
Kupiłem go ~1,5 roku temu czyli tyle mniej więcej co jestem na forum więc nie wiem czy był robiony
Paweł twierdzi że nie i ja też myślę że nie
po 10kkm od zakupu zaczęło się siorbanie oleju stąd decyzja o reanimacji
A co znaczy bardzo??
Na razie grzecznie bo tarcza się układa i nadal czuć ślizganie po ~500km
Co do zdjec, photobucket zmienil polityke i zdj w darmowych kontach nie sa widoczne.
Sent from TT
Heh czyli cala robota z wrzucaniem fotek na marne:/
Nie wiem tylko jak zrobic edycje starych postow nawet jak przezuce fotki na nowy serwer:/
Również prosiłbym o odpowiedz na moje PW
ja tu wrzucam i zawsze działa
http://postimages.org/
Projekt na gtx'ie poskładany ? Ciekaw jestem jak to wstawało w 2,1
Tak poskladany. Smigalem juz troche. Furka dotarta i podaje. Generalnie bylem na malym urlopie a auto ma skladany zawias z takim samym podejsciem jak u mnie. Niestety troszke sie z tym schodzi ale tt dostanie nie tylko moc ale i cala reszte bo zawieszenie bylo troche zapuszczone. Zostaly smaczki i ustawic gezapuszczone. Autu przydala by sie korekta ale juz bez niej fajnie jedzie. .Spool nie jest taki jak na td05 lecz gora tez zupelnie inna. Poczekam jak calosc bedzie skonczona i pewnie pomierze jakies czasy.
Do daily a3 jako dupowoz nie zalozylbym takiego turbo bo deczko za wolno wstaje a do killowania bedzie wiekszy motor w tt.
Zobaczymy jak bedzie ostatecznie jechac ale bar bedzie gdzies przed 3.5 tys obr. Od 4 tys auto idzie pelnym ogniem do odcinki a nie jak w gt30 puchlo od 7 tys. Elastycznosc jest sporo lepsza niz na gt30 w 1.8t i gora tez takze mysle ze fajna tt powstanie jak sie ja skonczy
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 13-08-2017 o 19:04
Wiem ze kreskami sie nie jedzie jednocześnie fajnie byłoby zobaczyć wykres z hamowni.
Wrzuć może tez tutaj jakieś foty z odbudowy zawieszenia bo u Ciebie w temacie tt to fotki mega oko cieszyły
Pawel jak wejdziesz to mi odpisz sorry za zasmiecanie