Nie ma problemu! Jak cos pisz.
Ps. Moim zdaniem kazdy posiadacz TT powinien vaga miec, w razie czego 5min i juz wiesz co tam bangla/nie bangla. Potrzebne jak.. jak plog sniezny gdy zaskoczy zima!
Nie ma problemu! Jak cos pisz.
Ps. Moim zdaniem kazdy posiadacz TT powinien vaga miec, w razie czego 5min i juz wiesz co tam bangla/nie bangla. Potrzebne jak.. jak plog sniezny gdy zaskoczy zima!
No! produkty pierwsza klasa!!
Rozrob sobie troszke szamponu w atomizer i masz swietny quick detailer do glinki Gliptone to wiadomo
co do wosku polecam Ci ten oto syntetyczny wosk ULTIMATE, naprawde swietny we wspolpracy i baaaardzo dlugi efekt oraz swietne wlasciwosci hydrofobiczne, robilem go dobre 1.5miesiaca temu, auto myte bylo ze 4 razy, no i Irlandzkie deszcze prawie codziennie, a robie ponad 600km tygodniowo! i wciaz pieknie kropelkuje i ''zdmu****e'' wode z karoserii..
meguiars_ultimate_paste_wax_review.jpg
Wybrałem w płynie ponieważ wyczytałem ze jest dla leni - czyli dla mnie szybki efekt kosztem trwałości
Pozdrawiam
Miki
Jak masz problem z polerowaniem wosku z "puchy" to tylko i wylacznie dlatego ze go za duzo kladziesz. Kladzie sie doslownie mgielke i polerowanie zajmuje chwile, a o klasie wosku swiadczy jego trwalosc. Masz bardzo dobre kosmetyki, ale jak zuzyjesz to polecam Ci ten wosk, jest naprawde super pod kazdym wzgledem, a uzyealem juz kilku
Dzięki, będę miał na uwadze, jak się skończy
Zrobił się problem przy ruszaniu: ruszając w miarę energicznie słychać stuki (bezwładność auta obroty przydusza do ~1000 wtedy cos zastuka zawibruje i potem przyspiesza normalnie) samo ruszanie poza odgłosem stukania wydaje się odbywać normalnie, na dwójce w okolicach 1000 obrotów nacisnąwszy głębiej gaz tez słychać kilka stuków zanim pojedzie normalnie. Nic przy tym nie szarpie, raczej delikatnie zawibruje.
Ruszając bardzo delikatnie z mała ilością gazu oraz ruszając juz bardzo zdecydowanie nie ma tego problemu.
Zauważyłem to bezpośrednio po wgraniu programu w CS. Patryk twierdzi, ze nie modyfikował nic w zakresach poniżej 2tys. obrotów.
Mechanik przez telefon podejrzewa poduszkę skrzyni biegów. Dodam, ze mocno przyspieszając czasem ściąga w lewo, ale to chyba przez koleiny na ulicy(zaobserwowałem to w konkretnym miejscu)?
Co o tym myślicie?
Może przy hamowaniu na hamowni poszła poducha nadgryziona zębem czasu?
Z mechanikiem jestem umówiony na piątek.
Poza ori jakiej f-my poduszkę polecacie (psia kość)?
Poduszka skrzyni zmieniona, ale dalej jak się silnik zdusi, to stuka ... sprzęgło alternatora - taka diagnoza. Mam nadzieje ze to to.
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 03-05-2017 o 23:20
Fajna ta Twoja mk1. Podoba mi się. Napisy szybko schodzą z opon?
Dzięki - zwłaszcza miło to usłyszeć(przeczytać) od właściciela tak zacnego egzemplarza
Co do opon: zależy jaki się pisak użyje, polecam w leclercu kupić na stoisku motoryzacyjnym - pisak do opon (obklejony na niebiesko- wrzucę fotkę jak go będę miał pod ręką), nie kruszy się napisy z czasem tracą kolor wyglądając jakby były fabrycznie.
Odradzam natomiast Olejowy f-my mitrubishi, kruszy się i łatwo rozpuszcza jak się opony czernidlem potraktuje.
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez miki77 ; 22-04-2017 o 23:21
Dzięki, będę miał to na uwadze, będe przejazdem w Le Clerc to zahaczę i się pobawię ze swoimi już "styranymi" oponami.
Bo pomysł napisów na oponach chodził mi już długi czas temu, ale brakowało know-how co/jak/gdzie-z-czym-na-czym-po-czym.
Również pozdrawiam, będę śledzić temat Twojej bułki Szerokości!
Michał
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 22-04-2017 o 23:24
Seria 163ps/231Nm
Jednak sprzegielko alternatora, właśnie odebrałem auto. Wszystko jest już cacy
problem ESP - czasem nie działa (swieci się kontrolka).
Kod błędu 00810, może ktoś coś poradzić nakierować? Z reguły ludzie zmieniają pompę hamulcowa w której jest czujnik odpowiadający za ten błąd.
Czy jest jakaś inna mozliwosc przy takim błędzie?
Czy w mojej pompie ten czujnik jest w środku? Podobno tez czasem jest przy module?
Na razie się nie swieci, ale miałem 3 razy taka sytuacje na przestrzeni 7miesiecy, wiec raczej temat prędzej czy później wróci jak bumerang
Obiecane zdjęcie pisaka
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 03-05-2017 o 23:24
Dojrzałem do decyzji!!!
Zamierzam poprawić na igle prawa stronę. Szukam, pomóżcie: prawy próg, prawe drzwi. W przypadku drzwi zastanawiam się, czy to konieczne żeby kupować kolejne. Blacharz mówił, żeby kupić nowe -na wieść ze rdzewieją- w sumie nie oglAdal ich dokładnie. Jedyne co w drzwiach rudzialo (w czasie przeszłym bo lakiernik to zabezpieczył), to te miejsce/punkt grubego spawu, co jest pod spodem bliżej tylnej czesci.
Biorąc pod uwagę rocznik auta (2005) mam wrażenie, ze ciezko bedzie kupić lepsze drzwi. Gdyby były zdrowe mniej więcej z mojego rocznika, to bym się nad kupnem nawet nie zastanawiał (moje są dodatkowo delikatnie przy zawiasie uszkodzone, miały pogięte prowadnice szyby wiec szyba się wolniej zamyka/otwiera).
Co myślicie w przypadku drzwi?
Pomóżcie mi proszę znaleźć ten/te element(y). Termin do blacharza to wstępnie sierpień, także wierze, ze do tego czasu skompletuje co trzeba...
Ciągnąć jeszcze temat : Wiem ze to mało realne, ale jakbym trafił to kupiłbym tez listwę na próg s-line prawą (moja jest troszkę sfatygowana ale w sumie obleci).
Może kalibracja ESP pomoże?
Kto w Krakowie to może zrobić, wyczytałem ze na Opatkowickiej gość od alarmów...
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 03-05-2017 o 23:11
Jestes pewien, ze auto nie mialo przygody z prawej strony?? powiem Ci tak, ze moje auto mieszka ostatnie 3lata 10km od oceanu, wczesniej duuuzo dalej, Irlandzka pogoda, deszcz i wilgoc, i NIGDZIE na blachach nie ma rdzy. Zawieszeniowe sprawy wiadomo ze nalot jest jak w kazdym, ale nigdzie na gorze. Jak drzwi rdzewieja, listwa progowa sfatygowana, gdzies prowadnica okna, a przy zawiasie to juz wogole.. to na bank cos tam sie dzialo kiedys bo takie sprawy z powietrza sie nie robia. Zmierzam do tego, ze jak kupisz drzwi w ori (czyli nigdy nie naprawiane lakierniczo w zaden sposob) to moga byc i z 2000 roku i rudej na nich nie uswiadczysz.
Jakbys mial vaga, to moglbys sprobowac zrobic diagnostyke i adaptacje pompy ABS.. jest nawet na forum info.
ps. co do progu, to nie taki kolor masz??
https://www.olx.pl/oferta/audi-tt-8n...tml#ad70a03ef2
napisane srebrny ale srebrny to pojecie wzgledne. Ma tez lusterka i na nich ten kolor bardziej przypomina mi Twoj, ale w robocie mam lapka z dosc podla matryca wiec nie jestem pewien.. najlepiej zadzwon i spytaj o kod lakieru.. co ori to ori.
nakladki na progi sline, tez sa, nowki sztuki nie smigane ale 970zl za komplet:
https://www.olx.pl/oferta/nowe-listw...tml#e3f25f4442
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 04-05-2017 o 01:19
Acid opisując auto pisałem ze było strzelone i zrobione przez poprzednika - handlarza tak sobie po najmniejszej lini oporu.
Jakby nic nie mówić to z 10ciu osób 2 by coś zauważyły. Jako właściciel mnie to wkurza stad decyzja żeby zrobić ta stronę na igle. - dzięki za linki zobaczę potem, odpisuje na szybko bo jadę autobusem
Listwy widziałem, tanie nie są..
Progi wyglądają na moje
Pozdrawiam
Miki
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 06-05-2017 o 20:10
No wlasnie tak mi sie wydawalo, ze kolor jest ''Twoj''.. warto dryndnac do goscia i dopytac. Uwazam ze ori prog bedzie 100% lepszy i tanszy niz kupno/naprawa progu i lakierowanie go od nowa. Przynajmniej masz pewnosc ze lakier ladnie siadzie z reszta auta.
Ps. piszac o ewentualnej przygodzie nie mialem zamiaru bron Boze niczego wytykac, raczej chcialem zwrocic Twoja uwage, ze graty w ori powinny byc bez korozji i zebys nie bal sie ich brac jak cos.