Trasa 70km, wiec nie tak krótko wiadomo, ze na dłuższym dystansie powtórka bedzie raczej niemożliwa.
Trasa 70km, wiec nie tak krótko wiadomo, ze na dłuższym dystansie powtórka bedzie raczej niemożliwa.
Codziennie jeżdżę po mieście Łodzi (dosyć zatłoczonym zresztą) i niżej niż 12,5 nie zejdę Generalnie uważam, że często powinno się spalanie podawać w motogodzinach, a nie kilometrach
Co do trasy, to udaje mi się uzyskać średnie na poziomie 7.6l gazu. Ja w trasie jeżdżę spokojnie, więc wynik często przeze mnie powtarzalny (prędkość max 90km/h). Z kolei autostradowa jazda koło 10l (140-160km/h).
Wyglądają jak z MK2
Sprawdzałem w drodze na MotoShow do Krakowa. Równo 300km za 100zł, przy cenie za litr 4.00zł (kiedy to było xD). Wynik przybliżony, (komputer mi nie podaje takich danych) po wskazówce na 1/4 baku przed tankowaniem i do momentu opadnięcia na 1/4.
Wychodzi, że ok 8,3-8,5l cykl mieszany (teren niezabudowany i zakorkowany Kraków). Dodam, że przy 1.8T 180KM (FWD) starałem się zmieniać biegi przy 2,5tys obrotów- ekonomicznie w miarę możliwości.
Zazwyczaj muszę liczyć ok 9,0l/100km, zimą dobija do 9,5l/100km.
W mieście miałem max 10,5l/100km.
Autostradą różnie, nie wiem ile dokładnie, ale przy spokojnej jeździe ok 130km/h to możliwe że koło 8,0l będzie.
Zależy jakie miasto, jeżeli się ma średnia prędkość 12km/h to ponad 10l musi spalać większość aut. U mnie na przykład żona focusem 1,6 spala więcej niż ja tt-ką. Natomiast 14l to chyba przesada, w każdym razie moja tecia tyle nie pali (11-12L: lubię nacisnąć gaz, prędkość średnia po mieście 12km/h)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Moja średnia z 12 tys kilometrów to 10,7 FWD 197 koni. Polecam aplikacje Fuelio na androida.
Odgrzebię temat
auto: 1,8T BAM 224KM quattro roadster; 2001r.
Ostatnio ze stałego 12,3l/100 zszedłem do 9,5/10,5 na 100 - zamiast 10km po mieście, mam 57km na trasie i po mieście dziennie do zrobienia.
ale robiąc tygodniowo ponad 400km, szukam dalej oszczędności.
Myślę nad gazem i tutaj pytanie, jakie Wam wychodzi spalanie?
"A kiedyś to ja Wam wszystkim pokażę! ale na razie mi się nie chce." - Motto mojej teTTuni co imię jej brzmi Skarbek
1.8T 180KM FWD LPG
Komputer pokazuje obecnie 8.8L
Po mieście praktycznie wgl nie jeżdżę, tylko drogi krajowe / wojewódzkie.
Gazu wychodzi około 10-12l i tak jest w rzeczywistości - na zbiorniku 40l robię 300-400KM za około 90zł.
Na początku jak miałem auto to spalanie poniżej 12l nie schodziło, przy każdej okazji wyprzedzałem, ruszałem z buta ze świateł itp. Teraz mi to wgl przeszło, nie chodzi o spalanie bo to groszowe sprawy, tylko jakoś bardziej sobie cenie spokój, wygodę, bardziej się delektuje jazdą. Dlatego też myślę o czymś większym i bardziej komfortowym
A moj spala 5-6 L ropy i przyzwoicie przy tym zapindala.
Duzy diesel w malym autku to jest to
Moj mk1 1.8t 180km Quattro pali po miescie przy spokojnej jezdzie 15l...
Z bledow na kompie to tylko 2 sonda jakia blad byl, ona by tak przeliczala i przelewala? Od czeho zaczac szukac i wydaje mi się cos slaby jak na 180, moja a4 150km wydaje mi sie ze lepiej sie zbiera a pali 9l..
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka