Nooo, takim kamperkiem to tylko na wyspe Man, moto na sztorc, wersalka w poprzek, garnek do schowka i jazda! swietna wielozadaniowa bryka
Nooo, takim kamperkiem to tylko na wyspe Man, moto na sztorc, wersalka w poprzek, garnek do schowka i jazda! swietna wielozadaniowa bryka
Wyspa Man.... Ostatnie miejsce prawdziwych wyścigów motocyklowych Ale wolę streetracing( auto czy moto nie ma znaczenia) po Stolycy . A kamperowanie najlepiej w ciepłych, ciekawych miejscach na łożu wpasowanym na pakę( nie wersacze ;-D ).
Zapraszam do Irlandii na Irish Road Race. To samo co na wyspie Man tylko na "naszych" drogach
U mnie przed TT były 2 autka
1. Opel Corsa B 1.2 45 km (chciałem tigrę, ale stwierdziłem, że 90 koni to będzie za dużo jak dla 18to latka, bardzo fajny samochód, nabrałem pierwszych szlifów w mechanice). Jeździłem 2,5 roku, co dziwne nie rdzewiał (miał lekkie wykwity, ale całość z progami zdrowa), nie brał w ogóle oleju (co też mnie bardzo dziwiło) i po regulacjach przepustnicy i gazu szedł dosłownie jak burza i nie zachowywał się jakby miał te katalogowe 45 koni
2. Audi 80 B4 2.0 90 km (tutaj znowu szukałem czegoś innego, bo 80tki w Coupe, ale większość oglądanych była padlinami, suma sumarum kupiłem sedana od dresów, nieprzerejestrowanego z 3 umowami Jeździłem 1,5 roku, wymieniłem tylko klocki (komplet za 80zł), wyregulowałem gaz i sprzedałem jeszcze handlarzowi z zyskiem. Bardzo fajny samochód
3. Wiadomo co
4. Co do przyszłości to czas pokaże Mam pewne plany, ale to się okaże czy nie będę musiał wydać pieniędzy na coś poważniejszego niż kolejna zabawka w garażu W każdym razie nowe stawki akcyzy działają na moją korzyść w przypadku silnika 3.4 litra
Moje pierwsze auto
Peugeot 206 GT
2000 rok
2.0 benzyna 135 KM
Lamer od kogo kupiłeś tego 206 GT?
AUDI nie przestaje się kochać.
Swoją przygodę motoryzacyjną zaczynałem od 2 włoszek, a później niemki:
ALFA ROMEO 146 1.6 Boxer - do dzisiaj pamiętam ten dźwięk...
ALFA ROMEO 156 1.6 TS
VW JETTA 2.0
po założeniu skóry:
tutaj błyszczy koło kurczaka
MB W211 3.2 V6
i w PL z "naszymi" brzydkimi blachami :/
ale zawsze można duże zmienić na mniejsze - czytaj...ładniejsze
to tyle z tej gorszej części
pewnego dnia wymyśliłem sobie TTo:
AUDI TT MK1 1.8T 225KM 4X4 of course... http://www.klubtt.pl/showthread.php?10807-Hubi-s-TT
a następnie...AUDI TT MK2 3.2 V6 4X4 of course... http://www.klubtt.pl/showthread.php?...-TT-MK2-3-2-Q-)
aktualnie... Pakamera 4.8 V8 4x4 of course
cdn.....
1) Passat B3 1.6 TD - 80km kombiak - cudowna, niezawodna, nierdzewiejąca maszyna. Ehh.. cóż za historie mógłby ten samochód opowiadać, gdyby opowiadać mógł..
2) Mercedes w202 - pierwsza c-klasa, sportowy zawias, polerowane 17stki na niskim profilu i "grill z awangarda" Wszystko ok, gdyby blacha nie leciała i miał klimę.
3) Subaru Impreza 2.0 - niestety bez turbo, ale za to totalnie bezawaryjna i podatna na mody pozamocowe. Włożony poliuretan, amory na grubej ladze, krótki magiel, częściowa szpera na tył, sportowa kierownica i sporo detali zewnętrznych.. Po 240 tysiącach - zero problemów, a jeździła w terenie jak czołg. Jeden, jedyny raz zakopała mi się w świeżym śniegu, który sięgał prawie połowy wysokości drzwi. Ale kilka zręcznych ruchów saperką i jazda dalej. I mimo, że centralny dyfer był otrwarty, przód otwarty, a tył z lekką szperą prowadził się po śliskim duużo pewniej niż haldex 1 i 2 gen.
11838acb1a52.jpg
4) jest..to co obecnie. Sporo frajdy za małe pieniądze - czyli tt z podkręconym doładowaniem Na przemian z peugeotem 107 mojej żony. (5,5 l lpg - przebijcie to )
5) co będzie? Impreza. Zdecydowanie. Raczej zadbany wrx, niż zajechane sti. - Moooże jak trafi się coś ciekawego to zadbana impreza gt. Niestety minus imprez jest taki - że o ile raczej się nie psują same z siebie (no dobra, panewki w 2.0 i upg w 2.5) to jak już coś klęknie to ceny są X-razy wyższe niż w 8n. Niestety skrzyni za 500 zł się nie znajdzie, podobnie jak sprawnego, niezajechanego silnika za 1600 zł..
Ostatnio edytowane przez avic ; 07-12-2016 o 13:34