Super bardzo mi się podoba )
Super bardzo mi się podoba )
Podbiję.
Jak Wasza alcantara? Ma parę osób obszycie z tego materiału?
I pytanie czy jak alcantara jest pośrodku, a boczki fotela skórzane - to czy boczki drzwi powinny być w kolorze alcantary?
Załącznik 8172
I sprzedam Wam patent na konserwację alcantary. Oliwka dla dzieci. Delikatnie polewamy lekko wilgotną szmatkę i w pogodny dzień głaszczemy sprawnymi ruchami.
Uważać żeby w jednym miejscu nie rzucić za dużo bo może być ślad który powinien zejść po jakimś czasie. Dwa razy w roku w taki sposób można zabezpieczyć. Zdaniem gościa który zarobkowo robi auto-detailing jest lepsza od dedykowanych środków. Omijać skórę, bo na skórze oliwka pozostawia ślady które później trzeba zmyć delikatnie wodą.
Z tego co widziałem boczki mają kolor siedzeń czyli inaczej niż u Ciebie. Za to widzę że spinki w drzwiach nie trzymają Ci boczka (powinien przylegac) co prawdopodobnie świadczy że boczek był demontowany jeśli o tym nie wiesz. Zestaw spinek (bodajże 9 sztuk) kosztuje w aso koło 15 zł
Z innej strony, zastanawia mnie ta oliwka
Ile z niej zostanie na spodniach po długiej trasie w upalny dzień, lub z grzania tyłka na takim siedzisku.
Generalnie plam żadnych nie mam a w niektórych miejscach były tłuste ślady (trudno żeby nie było nakładając ręcznie).
A u Ciebie _kris w jakim stanie alcantara? Bardzo jest wyschnięta? Zapodałbyś foto? Jak dotychczas o nią dbałeś?
W mkI jest inna niż mkII. Co do jej suchości to nie potrafię jej ocenić. Skórę czyscilem, natomiast alcantary nie ruszałem. Fotel pasażera jest ok. Natomiast czeka mnie golenie fotela kierowcy
A wygląda dzisiaj tak:
Miałem w planach kupić środek do pielęgnacji alcantary z firmy Gliptone, ale tylko na planach pozostało.
Robię takie usługi i wychodzi super.
Co do golenia polecam golarki do ubrań,do 50 zł jesteśmy w stanie kupić dobrej jakości golarkę w każdym dużym salonie rtv AGD.