Witam,gdzie panowie sie wlewa olej w dyfrze a gdzie spuszcza sie???audi tt 224km quatrro.
I jaki olej kupic mam??
Witam,gdzie panowie sie wlewa olej w dyfrze a gdzie spuszcza sie???audi tt 224km quatrro.
I jaki olej kupic mam??
Twoje pytanie wskazuje na to ze nie sprawdzales gdzie sa korki spustowe i nalewowe w dyfrze jak podniesiesz auto to od razu zobaczysz gdzie sie spuszcza i gdzie nalewa - do przelania. Wlej Motula gear 75w90.
Pzdr
Mam pytanko ,podobno w dyfrze nie wymienia sie oleju?to prawda?
oki,a jakim kluczem odkreca sie korek od oleju??
Kluczem nr. T10066
To jest klucz do Haldexa.
A do dyfra???
Do dyfra jest wpustowa 17 o ile dobrze pamietam. Sprawdz czy napewno 17.. ale chyba tak. Nie kupuj klucza wpustowego jesli bedzie drogi. W "zelazniaku" kup srube z lbem na klucz 17 i dwie nakretki. Daj komus zeby spunktowal wszystko spawarka. Potem wkladasz "temat" w srube spustowa, nasadka 17 i odkrecasz. Troche sily trzeba bedzie uzyc ale pojdzie i nie omkniesz sruby.
Ostatnio edytowane przez AcidTT ; 14-08-2016 o 13:57
oki dzieki,AcidTT powiedz czy wymieniac olej dyfrze?w haldexie wymienilem.
Oczywiscie ze wymieniac. Olej jak kazdy inny, tez sie starzeje, absorbuje wilgoc i traci swoje wlasciwosci. Hubi powiedzial Ci juz o Motulu 75w90 i to jest bardzo dobry wybor
olej wymieniony,byl;o ciezko ale poszlo,dzieki za porady
ps-wlałem motul gear 75w90
Co myślicie o Red Line MT-90 do tylnego dyfra?
Faktycznie będzie jeszcze lepszy od Motul Gear 75w90, czy właśnie popełniłem faux pas?
Przejrzałem wszystkie możliwe wątki o olejach i filtrach (kopalnia wiedzy, dzięki!) i tego akurat przypadku nie znalazłem.
napewno nic zlego sie nie stanie
Potwierdzam, nic złego sie nie stanie, mam takowy zalany juz jakieś 5 lat (cholera... chyba czas na wymianę ! )
Mój ulep 2.0 z EFR6758 https://www.klubtt.pl/showthread.php...lfegorTT-Q-225