dobrze że nie moja...
Mój kolega w s3 zrobił taki oto zestawik brembo 4 tłoki + tarcza 330 mm z Alfy
nie mogę znaleźć informacji tarcze z TT z przodu 312 mm na tył wchodzą bez przeróbek ?
na przód można wsadzić tarcze z golfa R32 345mm ? czy coś trzeba przerabiać ?
z góry dzięki za pomoc
Panowie czy tarczę z ttrs lub rs3 oprócz nawiertu rozstawu 5x100 da radę upchnąć do 8N ? Zmieści się to felgę 18" ? Jaki zacisk do tego byście polecili ?
Pewnie odsadzenie tarczy będzie trzeba zmienić poprzez dystans, ale czy na taką tarczę da radę założyć jakiś 4ro tłok ?
Albo czy tarcze 330mm od alfy 156 pasują p&p , czy trzeba nawiercać otwory ?
Ostatnio edytowane przez mlody_mk2 ; 12-05-2016 o 18:38
Poczytaj wątek Pawła (od 51 strony) bo on ma coś takiego upchnięte:
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...%C5%82o/page51
W przyszlym tygodniu bede robił dla kolegi adaptery pod tarcz 345 od s3 + zacisk ZR18 (przód od Cayenne), dam znac jak to hamuje
Ostatnio edytowane przez BelfegorTT ; 12-05-2016 o 21:29
czerniel w takim razie poproszę o informacje co trzeba zrobić z tarczami 345 od s3 żeby podeszły pod TT 8n. Zaciskami narazie się nie martwię, chciałbym najpierw kupić większe tarcze, z którymi nie ma wielkiej rzeźby. Będziesz nawiercał rozstaw 5x100 ?
W tej aukcji nie wiadomo pod jakie tarcze to jest ale coś takiego robię
Czerniel daj proszę znać jaką przeróbkę trzeba zrobić aby podeszła pod 5x100
Te tarcze 345 sa prwnie tak samo ciezkie jak te z ttrs ale jak zacisk bedzie dobry to na pewno zahamuje odpowiednio. 18tka wejdzie bo u mnie to juz minimum 19...
Rzeźby z tymi tarczami jest sporo, trzeba nawiercić 5x100, dać dystans pomiędzy tarczę a piastę i jeszcze jak będzie duży zacisk to dystans na tarczę aby odsunąć felgę.
Alternatywna droga
Tarcze 334 tanie znów nie są, dlatego kompromisem może być 323 od Leona cupry która pasuje p&p i do tego mocny zacisk
Ok czyli dystanse , a jeśli chodzi o tarcze 330 z alfy romeo ? też dystans pod tarcze czy wystarczy tylko nawiert na 5x100 i inny zacisk ?