Lepszego mechanika w mojej okolicy nie ma, sprawdziłem go dwa razy i jestem zadowolony.
Ew podrzućcie na PW polecany warsztat z Polski południowej/wschodniej, to jak gdzieś będę w trasie to zajadę.
Lepszego mechanika w mojej okolicy nie ma, sprawdziłem go dwa razy i jestem zadowolony.
Ew podrzućcie na PW polecany warsztat z Polski południowej/wschodniej, to jak gdzieś będę w trasie to zajadę.
Nikt nie mowi ze Twoj mechanik jest zly i ze nie podola zadaniu.. poprostu leniwie podszedl do tematu. Jezeli przeszlo mu przez mysl ze moze byc uszkodzony uszczelniacz na wale to wie, ze wiaze sie to z duzym nakladem pracy. Ale wtedy klientowi mowi sie co jest grane i ile to moze kosztowac, a nie "nie martw sie, najwyzej dolejesz ze dwie setki od wymiany do wymiany".. tak sie nie robi, ja tak nie robie i nigdy nie robilem, robota jest robota, a wybor zawsze zostawiam klientowi. Wiem ze wymiana czesci za stowe moze kosztowac 10razy tyle w samej robocie ale klient musi wiedziec na czym stoi i nie mozna odsylac go stwierdzeniem "nie martw sie tym".. pozdrawiam.
O ile w manualu zwiększający się wyciek powodował bedzie problemy ze sprzeglem to w s-tronic nie bo tarcze są ściśle zamknięte i można z tym żyć, dopóki nie zacznie się lać jak z cebra, w fwd zrzut skrzyni jest mniej złożony niż w awd, wiec może ktoś Ci to ogarnie w rozsądnych kosztach bo prędzej czy później trzeba to wymienić
Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka
Znowu TT znowu Cabriolet
Toc Paniee wieem! tylko widze, ze Zuczek w strone skrzyni sie sklania, temu pytam. Nie sugeruje ze zle mowi, poprostu pytam czemu mysli ze to problem uszczelniacza w skrzyni.
Ech Panowie gdy bym był jasnowidzem to na podstawie zdjęć mógł bym jednoznacznie zdiagnozować usterkę on line, jednak ze swoje podejrzenia kieruje w kierunku wycieku oleju z uszczelniacza wału, jeżeli po umyciu bloku wyciek pojawi sie znowu w tym miejscu diagnoza w 99% będzie trafna.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Ciemny olej zawsze bedzie z silnika olej z Dsg jest przezroczysty i jest to 1 na100 przypadków, ale sie zdarza, dla tego zasugerowałem w jednym z postów ze jest taka możliwość.
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 15-03-2016 o 01:07
Znowu TT znowu Cabriolet
W pierwszym odczuciu pomyslalem o uszczelniaczu na wale. Ale zawsze staram sie sprawdzac wpierw tansze opcje wiec zasugerowalem 5minutowa inspekcje bloku silnika w poszukiwaniu wyciekow z uszczelniaczy na glowicy.
Bardzo dobra sugestia, kolega pojeździ i wyciągnie wnioski.
Znowu TT znowu Cabriolet
Nie widze nic zlego w doradzeniu koledze szybkiego zerkniecia czy na bloku nie ma wyciekow. Nic to nie kosztuje, a sam sie juz nie raz przekonalem ze wycieki potrafia czasem wprowadzic w blad. Tez mi sie wydaje ze to moze byc uszczelniacz walu, ale gdybym stal przy aucie obejrzalbym i tak caly motor, dla mnie to czesc "zabawy".
Nikt tu nie jest magikiem,każdy zgaduje.
Nie zrozumiałeś tego co napisałem, cały czas mówię o oleju silnikowym i następstw jego wycieku, jak wiemy skrzynia łączy się z blokiem i w tym miejscu jest sprzęgło które w długotrwałym i obfitym wycieku może powodować uslizg, ale nie dotyczy to Dsg bo tam tarcze są zamknięte szczelnie w koszu, bo jak wiadomo sa to mokre sprzęgła, mam nadzieje że teraz wyjaśniłem to lepiej.
Znowu TT znowu Cabriolet
Serdecznie dziękuję za troskę, można poczuć się jak klubowicz
Rok temu w auttku wymieniana była uszczelka pokrywy zaworów oraz olej. Nie wyglądały na świeże te delikatne wycieki, więc być może to pozostałości po niedokładnym wyczyszczeniu (pewnie w myśl zasady 'jak robisz u siebie rób dobrze, jak komuś na odpier**l').
Będę obserwował sytuację i informował, wiosna za rogiem, także ślicznotka już czeka na intensywniejsze użytkowanie